Kemal Baş ‘Sevgili Yalovalılar’ başlıklı açımlamasında; ‘Yalova Belediyesi’ndeki görevime, dönemin Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın davetiyle 2011 yılında başladım. Akabinde Başkanımız Vefa Salman’ın tensipleriyle, 2015 yılında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevine atandım.

  Bürokrasinin keskin hatlarını yumuşatmaya, devletin soğuk yüzünü ısıtmaya, idare ettiğimiz personelimize dikensiz gül bahçesi yaratmaya çalıştığımız görev süremizde, başarısız olmadığımız kanaatindeyim.
  31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında ise teklif edilen başkan yardımcılığı görevini; memleketimize faydalı olabilecek projeleri hayata geçirmek, Yalova Belediyesi’nin kurumsal yapısının gelişimine katkı sağlamak ve profesyonel yöneticilik alanında kendimi geliştirmeye devam etmek adına, ziyadesiyle isteyerek kabul ettim.
  Bugün itibariyle geldiğimiz noktada, halihazırda yürüttüğüm başkan yardımcılığı görevinden gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.
  Görev süremde bana destek olan, önümü açan ve siz değerli Yalovalılara, gönülden sevdiğim memleketime hizmet etme şansı veren sayın Başkanım Vefa Salman ve Halit Güleç’e teşekkür ederim.
Kimseye kırgın ve kızgın değilim’ şeklinde ki açımlamasını ‘Duam, Allah’ım bizi girdiğimiz yere doğruluk ile girdir, çıktığımız yerden doğruluk ile çıkar idi. Çok şükür dualarım kabul oldu’ şeklinde oldu.
Baş konuşmasının son cümlesinde ise, ‘Güzel günlerde, farklı mecralarda görüşmek üzere’ şeklinde sözlerini tamamladı.