Bahane Kafe’de gerçekleşen kongreye; Yalova Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Muharrem İnce, İl Başkanı Özcan Özel, Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları, delegeler ile partililer katıldılar.

Açılış konuşması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener; “9 Eylül 1935, partimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün son kez katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nin 4’ncü kurultayının tarihidir. O Büyük Önder, o gün sözlerine şöyle başladı: ‘Karşılarında bulunmakla haz duyduğum delege arkadaşlarımı selamlarken, yüce ulusumuzu da saygı ile anarım.’

O gün çok önemli konulara değindi. Tek tek okuduğunuzda, O’nun o günkü hedeflerinden ülkemizin bugün nasıl uzaklaştığını görürsünüz. 15 yıl iktidarda olan AK Parti iktidarı ne yaptı? Atatürk’ün saydığı bu kazanımları bir bir yok etti. Ülkemiz, iktidar yüzünden birçok tehlike ile karşı karşıya kalmıştır. Özgürlük, demokrasi ve adalet sorunlarımız var. İşsizlik, geçim sıkıntısı ve adaletsiz gelir dağılımları sorunumuz var. Kadın cinayetleri, küçük yaştaki kızların evlendirilmesi ve engellilerimizin sorunları var. Komşularımız, Avrupa Birliği ile uyum ve diyalog sorunlarımız var. 15 yıldır iktidarda olan AK Parti’nin derdi nedir? Tek adamlık, varsa yoksa liderlerinin geleceği. Halkın sesine kulakları tıkalı, muhalefet zaten hiç konuşmamalı. Tüm dünyanın derdi, kıskandığı iktidarı devirmek. Onlar gibi düşünmeyen, yazan ve yaşayan herkes FETÖ’cü ve dış güçlerin maşası ya da vatan haini. Sürekli kandırılıp, aldatılıyorlar. Peki, biz yılacak mıyız, susacak mıyız, yolumuzdan dönecek miyiz? Asla. Konuşmamı partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün son kez katıldığı kurultayındaki son sözleriyle tamamlamak istiyorum. ‘Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, parti üyelerimizin bozulmaz andıdır.’ Kongremizin partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum ve seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Divan konuşmasını yapmak üzere l Başkanımız Özcan Özel'i kürsüye davet etti. Yalova’da hayır oyunu Türkiye’ye kıyasla büyük bir oranda çıkardıklarını belirten Cumhuriyet Halk Parti İl Başkanı Özcan Özel, “İki haftadır ilçe kongrelerimize devam ediyoruz. Armutlu’dan, Altınova’ya kadar. 2015 yılının son aylarında seçilen değerli yönetici arkadaşlarımı ve yöneticilerimizi büyük bir görev bekliyordu. Türkiye’nin kaderini değiştirecek, tek adam rejimini getirecek, padişahlık sistemine döneceğimiz bir referandum ile karşı karşıya kaldık. Bu arkadaşlarıma ne mutlu ki; Türkiye’nin en güzel örgütünün mensuplarıyız. Halkına dertlerini, sıkıntılarını mükemmel bir şekilde anlatabilen bir örgüte sahibiz. Sıkı bir çalışma ve Milletvekilimizin Muharrem İnce’nin de önderliğinde, Türkiye genelinde nadir illerde çıkan ‘hayır’ oyunu, bu örgüt Yalova’da çıkarmıştır. Merkez İlçe yönetimini de göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Referandumda büyük gayretler göstermiş, Merkez İlçe Başkanımız görevini teslim ederek, il başkanlığı görevi ile bu yola devam edecek. Bu çalışmalar doğrultusunda amacımız hayır çıkarmaktı, bunu başardık. Bu dönemde seçilecek olan arkadaşlarımız yerel, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini yönetecekler. Bu görev bugüne kadar yapılanların en zoru olacaktır. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kongrede iktidarı eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Muharrem İnce; “Türkiye’nin gündeminde İsrail varsa; Türkiye’nin gündemindeki İsrail açıklamaları devletin tepesinde yapılmaya başladıysa bilin ki o günlerde Türkiye soyuluyordur. Bu bir cambaza bak oyunudur. İsrail’in OECD üyesi olmasını AK Parti sağladı. Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı iken, 6 bin okula İsrail ürünlerini boykot etmeyin diye yazı yazdılar. Dünyada, Yahudi cesaret ödülü diğer adıyla Davut Yıldızı ödülü alan tek Müslüman Recep Tayyip Erdoğan’dır. Atatürk’e iki ayyaş diyordun. Şimdi Atatürk’ün değerini anladın. O yedi düvelle mücadele eden bir adamdı. Sen ona ayyaş diyorsun ama seni ayıkken kandırdılar. Şimdi de diyor ki, Atatürk’e yapılanlar bana yapıldı diyor. Sen kimsin? O yedi düvelle mücadele etti, seni ilkokul mezunu FETÖ kandırdı” ifadelerini kullandı.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü; “15 Temmuz 2018’de erken bir baskın seçime hazır olun derim. Bu belediyeler ve milletvekilleri içinde geçerlidir. Hatta belediyeler için daha da geçerlidir. Önce İstanbul ve Ankara’yı alabilecek miyiz diye çalışalım, sonra cumhurbaşkanlığı seçimlerine çalışalım. Siz işinizi kış tutun, yaz çıksın” diyerek sözlerini son verdi.

Faaliyet ve kesin hesap raporları divan tarafından okutuldu, delegelerce ibra edildi.

Daha sonra gündemin son maddesi olarak seçimlere geçildi ve tek liste halinde girilen seçimler sonunda Sönmez ve Ekibi yeni Merkez ilçe yönetimi ne seçilmiş oldular.

Fotoğraflar: Ömer Can Güral