23 Kasım 2018’de kuruluşu gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi, kısa süre içinde 60’ın üzerinde il ve 400’ün üzerinde ilçede teşkilatlanmasını tamamladı. 16 Aralık 2018’de gerçekleştirilen lansman toplantısında atanan ilk illerden olan Yalova’ya il başkanı olarak Mustafa Berber atanmıştı. Kısa sürede il binasını hazırlayan Mustafa Berber başkanlığındaki il yönetimi parti tabelasını asan ilk illerden oldu.

“Cuma Namazında Merkez Camii’nde”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan 5 Nisan 2019 Cuma günü Cuma namazını Yalova Merkez Camii’nde kılacak. Ardından Yalova İl Başkanlığı’nın açılışını gerçekleştirecek. İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı yapması planlanan Erbakan ardından Çiftlikköy ve Altınova ilçe başkanlıklarının açılışını gerçekleştirecek.

Erbakan, akşam Yalova İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’ne katılacak.

Saat 20:00’de Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Zafer Emanetoğlu ve Yücel Mollaismailoğlu da katılacak.

Kısa sürede Merkez, Çiftlikköy, Termal ve Altınova’da kongrelerini tamamlayan Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresine yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Dr. Fatih Erbakan’ın kongre konuşması da merakla bekleniyor.

31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından seçim sürecini ve yaşananları ilk defa değerlendirmesi beklenen Erbakan, geçmişte üzerinde çokça konuşulan konularda dahi yaptığı analizlerle farklı pencereler açmıştı.

Yeniden Refah Partisi Yalova İl Başkanı Mustafa Berber yaptığı açıklamada,

“Artık umut var, artık çare var, artık Yeniden Refah var. Ülkemizin ve milletimizin refahı için, yanlışa, zulme, adaletsizliğe itirazı olan herkesi bilhassa Genel Başkanımızı dinlemek üzere kongremize bekliyoruz. Artık yeni bir dille, zamana uygun, herkesin duyacağı bir sesle değişmeyen gerçekleri yeniden anlatmanın ve hayata geçirmenin vaktidir. Artık yaraları sarma, hep birlikte daha güçlü, Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye olma ve Yeni Bir Dünya kurma vaktidir. Genel Başkanımızın il kongresi programlarına teveccüh gösterip Yalova’dan başlaması, Yalova’ya verdiği değeri göstermesi açısından bizim içinde ayrıca önemlidir. Hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah uzun süre konuşulacak ve birçok hayra vesile olacağına inandığımız güzel bir kongre gerçekleştireceğiz. Tüm Yalova Halkı ile buluşmak üzere saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.