Toplantıya AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Şahin, Çiftlikköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar, il teşkilat yöneticileri katıldı.

   Toplantı, müjdeli bir haber ile başladı ve haberi AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş duyurdu. Büyükgümüş, “Yalova’nın uzun yıllardır gündeminde olan Etibank ile ilgili güzel bir gelişmeyi hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, 14 Haziran tarihinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekilliği genel seçimleri kapsamında Yalova’ya gelmişti ve miting gerçekleştirilmişti. Bu mitingde, Etibank Tesisleri’nin Yalova Üniversitesine tahsisiyle, Bilim ve Kongre Merkezi inşa edileceğinden bahsetmiş ve Yalova kamuoyuna vaat etmişti.

  Bizler de çalışmalarımızı başlatarak, bu arazinin Yalova Üniversitesi’ne tahsisini sağladık. Yalova’mızın ve Çiftlikköy’ümüzün hizmete sunuyoruz.

  Etibank Arazisinin 60 dönümlük kısmına, ‘Kongre Merkezi’ geriye kalan 10 dönümlük arazi ise Çiftlikköy Belediyesi’nin planlaması ile sosyal donatılar ‘Çocuk ve Gençlik Merkezi’ yapılacak’ dedi.

  Etibank Tesisleri arazisinin tüm planlama, tahsis işlemlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile hayata geçtiğini söyleyen Büyükgümüş, ‘Bundan sonra, top hem Çiftlikköy Belediyesi’nde, hem de Yalova Üniversitesi’nde olacak’ dedi.

  Büyükgümüş sözlerini şu cümlelerle, ‘Şundan dolayı da ayrıca mutluyum. 14 Haziran’da Sayın Cumhurbaşkanımız hangi sözü Yalova’mıza verdiyse, bunların tamamını planlama, yatırım programına aldırma ve ihalelerinin yapılması işlemlerini, son Etibank tahsisi ile tamamlamış oldu. Cumhurbaşkanımız, bizim kendi imkanlarımızla sürdüreceğimiz süreci başlattı” şeklinde konuştu.

Silpagar, ‘Etibank Tesisleri’nin 10 dönümlük alanına, ‘Çocuk ve Gençlik Merkezi’ yapılacak’  

  Çiftlikköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar, “Biz bu alanı Gençlik ve Çocuk Merkezi halkımıza sunmuştuk. 10 dönüm arazi Çiftlikköy halkının her türlü sosyal faaliyetlerini yapacak önemli bir yer olacak” dedi.

Büyükgümüş, ‘En iyi anket sandıktır’

   Seçim sürecini değerlendiren Büyükgümüş, “24 Haziran diri bir şekilde hafızamızda duruyor. Anketler yapılır; ama en iyi anket sandıktır. 24 Haziran da ortaya konan güçlü bir irade vardı. Hem AK Parti adına, hem Cumhurbaşkanımız adına güçlü bir irade var. Yalova’nın her noktasında AK Parti’nin 1. olduğu seçim bölgeleri, yerel anlamında ifade ediyorum ya da başa baş bir atmosfer var.

  Biz 14 bölgenin tamamında iddialıyız, tamamında kazanacak bir kadro ile yola çıktık. 31 Mart akşamında da inanıyorum ki, bir büyük zaferi, 24 Haziran’da buluştuğumuz gibi, daha coşkulu kutlayacağımızı düşünüyorum. Siyasi tespitlerim bu yönde” dedi.

Bağatar, ‘Kaybetmiş olduğumuz 5 yılı hep birlikte değerlendireceğiz’

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, “İnşallah Yalova 31 Mart akşamı itibariyle yeni bir vizyonla, yeni bir gelecekle buluşacak. Şehrimizin kaybetmiş olduğu 5 yılı hep birlikte değerlendireceğiz ve faydalı projelerde buluşacağız.

  Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan bisikletlerin CHP’li Yalova Belediye Başkanı tarafından seçime yakın bir zamanda dağıtıldığı ve kirli ittifak ile ilgili ses kayıtları olduğu iddiaları sorusuna Bağatar, “Bize de bu konuda ulaşan şikayetler var. Sağlık Bakanlığı konunun üzerine değiniyor. Bu bisikletler Yalova’da sağlıklı yaşamı desteklemek maksadıyla dağıtılan bisikletler; ama maalesef seçime birkaç gün kala beklettikleri bisikletleri, üzerlerine isimlerini yazıp, promosyon malzemesi gibi dağıtmaya çalışıyorlar. Yapılanlar suçtur. Gerek İl Sağlık Müdürlüğümüz, Valiliğimiz konuyla ilgili tutanakları tutmuştur. Sağlık Bakanlığı da gerekli olanı yapacak, bununla ilgili süreç başlatılmıştır.

Bağatar, ‘Yalova’nın geleceğini Kandil’den yönetemezler’

 Bağatar, “Sosyal Medyada, Cumhuriyet Halk Partisi ile HDP arasındaki ittifak ve ikili ilişkiler hakkında biz de haberleri görüp, büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Bize gelen bilgiler arasında, ‘Kandil’den emir geldi, CHP’ye destek vereceğiz’ şeklinde, kapalı kapılar arkasında toplantılar yapıyorlar. Üzerine basarak söylüyorum, Yalova’nın geleceğini Kandil’den yönetemezler. Kandil’den gelen talimatlar ile Yalova hareket etmeyecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” açıklamalarını yaptı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter