Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Altınova Belediye Başkanı aday adaylığını açıklayan İsmail Fırat; “Yıllardan beri Altınova’da yaşıyorum. İlkokulu Altınova’da okudum. Orta ve lise öğrenimimi İstanbul Tarhan Kolejinde bitirdim. Altınova Belediye Başkanı aday adayı olmamın nedeni; Altınova’nın kurucularındanız ve Altınova’nın gerçek sorunlarını bilen, aday adayları içindeki adaylardan birisiyim. Diğer arkadaşlara da başarılar diliyorum. Hayırlısı ne ise o olsun; ama şunu bilmeli ki sevgili hemşerilerimiz; Altınova’da doğdum, Altınova’da büyüdüm. Ticaretle uğraşıyorum. Altınova’nın etnik yapısını, sosyal, kültürel durumunu, mozaiğini bildiğim için gerekli desteği alarak belediye başkanlığı adaylığı başvurumu yaptım.

    Adaylığım kendi isteğimle olmadı, partili ve Altınovalı hemşerilerimizin istekleri sebebiyle oldu. Sürekli baskı yaptılar, Altınova’ya daha iyi hizmet verebilmek için projelerimiz, Ar-ge’lerimiz, ekibimiz var, bir sinerji yaratacağız. Bu ekibimizin içinde iktisatçı, sağlıkçı her türlü akademisyen arkadaşlarımız var.

    Altınova Tersane A.Ş.’nin kurucu üyesiyim. Altınova’ya tersanenin gelmesi için en çok çabalayanlardan birisiyim. Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Mel-Ay Basın Yayın Sahibi Ayhan Polat bilir. O gün bize çok yardımlarda bulunmuştu. O günkü milletvekilimiz, ben Adalet ve Kalkınma Partiliyim; ama o gün Milliyetçi Hareket Partili Milletvekili Ali Torlak’ın bize çok yardımları oldu. O da bizim şirketimizin kurucu üyelerindendi. Milletvekili olunca bana bırakmıştı yönetimi. Ben de yaşım küçük diye, Hakkı Kan abimize yönetim kurulu başkanlığı görevini devrettik.

   Altınova’da tersanelerin kurulmasında çok katkılarım oldu. Altınova’nın gerçek sorunlarını gerçek Altınovalı olarak biliyorum.

   Altınova halkının bize sahip çıkacağına inanıyorum; çünkü Altınova’da yapılması gereken çok işler var” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter