Açılışa CHP il Başkanı Nur Koçak, Yalova Belediye Başkanı ve CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, Taşköprü Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Nedret Gülen,  ilçe teşkilat üyeleri, il genel meclis adayları, belediye meclis adayları ve CHP’ye gönül vermiş birçok vatandaş katıldı.

  Oldukça soğuk ve kar yağışı altında, Çiftlik Mahallesinde ki Seçim Koordinasyon Merkez önünde toplanan davetlilere seslenen Güler; ‘Bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Çiftlikköy gibi güzelsiniz, Çiftlikköy gibi tertemizsiniz. Buradan çok güzel görünüyorsunuz. 20 derece sıcaklıkta açılış yapmak kolay ama, biz -2 derecede, kar-yağmur altında açılışlar yapıyoruz. Bizim içimiz sıcak, yüreğimiz sıcak, 31 Mart tarihinde analarımızın dualarıyla yola çıkıp hak ettiğimiz yere varacağız.

  Yaklaşık iki, üç aydır algı operasyonu yapılıyor. Ankara’dan İttifak sesleri duyuluyor ama ittifak gönüllerde yapılır. Ben ittifakı Çiftlikköy halının gönüllerinde yapacağım, Lazlarla, Kürtlerle, Çerkezlerle, Çiftlikköy halkını oluşturan 81 ilin vilayetinden gelen herkesle yapıyorum. Ben ittifakı Alevilerle, Sünnilerle, çocuklarla, gençlerle, yaşlılarla yapıyorum. Çiftlikköy’ü güzelleştirmek isteyenlerle yapıyorum. İttifaksa ittifak, işte gerçek İttifak budur.

  Karşıma iki tane eski belediye başkanı çıkarttılar. Bir tanesi mevcut ama az kaldı eskiyor. Diğeri eski belediye başkanı. Birisi okey, diğeri sahte okey. Birisi, AK Parti’den, diğeri başka partiden ama onunda içinde AK Parti bulunuyor. Bu yüzden o sahte okey. Ben de, 31 Mart’ta her ikisini birbirlerine vurup, çifte okeyle biteceğim.

  Geçenlerde bir rakip aday, programa katılmış ve ‘Ben sadece kendimle yarışırım’ demiş. Bu kadar egoya sahip olmak iyi değildir, buradan kınıyorum.

  30 senedir bazı insanlar halen seçimlere giriyor. Ben ortaokulda iken belediye başkanı olan insanlar halen Çiftlikköy’den Belediye Başkan adayıdırlar. Doymak bilmiyorlar, halkı sömürmeye doyamıyorlar. Sizi Allah doyursun…

  Çiftlikköy Belediye Başkanı Silpagar, 63 tane arsa sattı, halen satmaya devam ediyor. Çiftlikköy’de satılmadık yer bırakmayacaklar. Ama buna izin vermeyeceğiz. Su alt yapısı yaptılar ve 2.5 yıl Çiftlikköy’ü toza, pisliğe mahkum ettiler. Çalışanlara bile maaş veremeyecek duruma geldiler. Artık dur demenin vakti geldi. Sahil şeridinde bir Çiftlikköy kalmıştı, Çiftlikköy’ü de CHP’li belediye yapacağız’ dedi.

  Güler, konuşmasının son bölümünde ise, ‘Sıfır derece havada, karla karışık yağmur altında Çiftlikköy’ü ısıtan sımsıcak yüreklere teşekkür ediyorum. Bugün çok güzeldin Çiftlikköy. Sahil Mahallesi Seçim İrtibat Büromuzu görülmemiş bir kalabalıkla açtık. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim’ dedi.

  Yalova Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Vefa Salman ise, ’Nedim kardeşimi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hep birlikte başaracağız. Nedim kardeşimin de dediği gibi sadece Çiftlikköy kalmıştı, onu da alacağız. Sözlerimi uzatmadan seçim ofisimizin açılışını gerçekleştirmek istiyorum. Şimdiden hepimize hayırlı ve uğurlu olsun’’ dedi.

Protokol üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Sahil Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezini soğuk havaya rağmen, büyük bir kalabalıkla katıldılar.

Haber: Erden Sibel Türk