Cumhuriyet Halk Parti’si Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Nedim Güler ve ekibi, Yalova’da yayın yapan basın mensuplarına yaptıkları ziyarette meclis üyesi adayları tanıtıldı. 31 Mart Mahalli Seçimlerine sayılı günler kala, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Polat, ‘Haberi parayla yaptırmaya çalışıyorlar’

  Siyaset aranasında yaşananlarla birçok kurum ve basın sektöründeki sorunlara değinilen görüşmede, sorumluluk ile ilgili yetersizliği dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, ‘Siyasiler bize haberi parayla yaptırmaya çalışıyorlar. Bu çirkin bir tekliftir. Gazetenize abone olalım, tanıtım ilanlarımızı gazeteniz, haber siteniz de yayınlayalım deseler, bu doğrusu olur. Gazetecilik yapanlar, gazete satışları ve özel ilanlar ile gelir elde edebilirler. Bizim meslekte boşluk çok, kurumlara söylendiğinde sorumluluk almak ile ilgili isteksizlik gözlemleniyoruz. Bütün sektörlerde birçok problemler ve yasal boşluklar var. Bu sorunlar öncelikle kanunların uygulanması, ardından eğitimli, bilgili, liyakat sahibi insanlar ile çözülebilir’ dedi.

  Nedim Güler ise, ‘Başka bir gazetede, bir partinin belediye başkanı adayı ile karşılaştık. Her söze atladı. Bilinçsiz bir yaklaşım var. Bu yaklaşım, basına kalite gelirse bitebilir. Temiz bir siyaset gerekiyor, bunun için kaliteli ve donanımlı insanların siyaset yapması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Güler, ‘Bir insanı etnik kökeniyle değerlendirmek yanlış bir düşünce’

   İnsanların etnik kökenleriyle, şehirleriyle değerlendirilmesi mevzusu ile ilgili görüşlerini açıklayan Güler, ‘Çiftlikköy, her etnik kökenden insanın olduğu bir ilçe. Bizim de ekibimizde Türkiye’nin birçok şehrinden olan arkadaşımız var.

  Çiftlikköy’de yaşayan herhangi bir birey, CHP Belediye Meclis üyesi adaylarında kendimden bir şey göremiyorum diyemez. Bir insanı, sadece etnik kökeniyle, geldiği memleketle değerlendirmek çok yanlış bir düşünce biçimi. Ben hiçbir partinin belediye meclis adayına laf etmem, bunun da siyasetini yapmam. Çiftlikköy’de kalite olarak, vizyon olarak da bizim belediye meclis listemiz, il genel meclis listemiz hepsinden çok daha teveccüh görüyor halkımızdan.

   Nedim Güler ile ilgili bir şey bulamıyorlar. Bakıyorlar ne bulalım? Yalan bulalım. Canan arkadaşımız Abdullah Tutuğ’un yeğeniymiş, değil. 4 tane Tatar var demişler, ama yok, olsa ne olur ayrı bir konu. Yalan söyleyen adam ile yola çıkılır mı’ şeklinde serzenişte bulundu.

   CHP Çiftlikköy Belediye Meclis Adayı Suat Kaan Aydın ise, “Anketler yapıyorlar; ama sonucu açıklayamıyorlar. Siz gazetecesiniz daha iyi bilirsiniz? Bir anket yapınca kamuoyuna açıklamak gerekmez mi? Bu bir tek şeyi gösteriyor; gümbür gümbür geliyoruz. Nedim Güler sadece ‘ben’ deyip kararları tek başına almıyor. Ne yapabiliriz? Böyle yapalım mı? Kararları beraber konuşuyoruz’ dedi.

  Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ayhan Polat, ‘İyi bir ekibiniz var, Nedim Güler’in mesleki tecrübesi de ona avantajlar sağlıyor’ dedi.

Güler, ‘Anket yaptın, göstersene sonucu’

  Güler, ‘Anket yaptın, göstersene sonucu Nedim Güler’e. ‘3 aydan beri anket yaptırdım’ diyorlar. Neden açıklamıyorlar? Niye biliyor musun o ankette Nedim Güler 1, Ali Murat Silpagar 2, Metin Dağ 3. Sırada da ondan’

  Her eve girdiniz mi sorusuna Güler, ‘En fazla ev ziyareti yapan benim. Ocak ayından beri yapıyoruz. Son haftalar daha çok gezeceğiz. Seçmende yeni yeni seçim atmosferine girdi. Şu an Çiftlikköy’de iyi bir hava var’ şeklinde konuştu.

Güler, ‘İstihdam ve Kariyer Merkezi kuracağım’

  Projelerini daha sonraki bir tarihte açıklayacağını ifade eden, her zaman söylediği projelerinden birkaçı hakkında da konuşan Güler, ‘Kreş yapacağız. Yazmışlar ‘her mahalleye’ ben her mahalleye demedim. Bir başkası da çıktı ‘kreş yapacağım’ diyor,15 senedir neden yapmadın?

  Yerini söylüyorum, her şeyi hazır. Hesaplamak lazım, kadın asgari ücret ile çalışacak, çocuğu oldu, bir yakını yoksa kreşe vermesi lazım. Kreş servisleri 1200, diğer giderlerle 1500 oluyor. ‘O zaman evde durayım’ diyor. Bunun topluma yansıması olumsuz oluyor. Kadın topluma karışamıyor, çocuğuna kaliteli bir eğitim sunamıyor, ekonomiye katkı sağlayamıyor.

   İstihdam ve Kariyer Merkezi de kuracağımızı da söylemiştik. 5 sene içerisinde Çiftlikköy’de işsiz bırakmayacağız. En önemli işimiz bu. Çiftlikköy’ü geliştirecek olan istihdam.

   Çiftlikköy’e üniversite gelmesi için her şeyi yapacağım. Üniversiteyi 4 katlı binadan ibaret sanan kafa ile bu iş olmaz. Kılıç köydeki araziyi alacağım, Türkiye’deki en büyük holdinglere gideceğim, ben de size katkı sağlayacağım diyeceğim, bu üniversiteyi kuracağım’ dedi.

Toplu olarak çekilen fotoğrafın ardından ziyaret sonlandı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter