İYİ Parti Yalova Belediye Başkanı Aday Adayı tanıtım toplantısına, İYİ Parti 27. dönem Yalova 1. sıra milletvekili adayı Ünlem Üstel ve İYİ Parti Yalova İl Başkanı Mehmet Çam birlikte katıldı.

   İYİ Parti Yalova Belediye Başkanı Aday Adayı Osman Kedir; “İYİ Parti olarak, şehrimizde kendi adaylarımız ile yola çıkacak olmamız nedeniyle, Yalova’yı eskimiş yüzlerden kurtarmaya, Yalova’nın birleştirici gücü olmaya, çaresiz, alternatifsiz kalmış halkımızın sesine kulak vererek çare olmaya, alternatif olmaya, bir şey olmak için değil; bir şeyler yapabilmek adına bu göreve talip oldum. Hepinizin destekleri ile de bunu başaracağıma inanıyorum.

  İnşallah Aday olursam, Yalova Belediyesi’nin sokakta yıpranan itibarını, belediye personeli ile birlikte yeniden tesis edeceğiz.

  Mevcut kadro Yalova’yı yönetmeye muktedir; ancak işin ehli siyasi yöneticilere ihtiyaç vardır.

  İcraları ile konuşulan belediyemizi, icraatları ile konuşulur hale getireceğiz. Şahsım ve ekibim öncülüğünde, Yalova’yı yönetecek kadrolarımız ile o partili bu partili demeden herkese eşit mesafede, çalışkan, üretken ve insana dayalı bir belediyecilik vizyonu ile çalışmalarımızı yapacağız. Önce kendime sonra sizlere söz veriyorum, amacımdan şaşmadan doğru bildiğim yolda ilerleyeceğim ve Yalova’mız yeniden güneş gibi doğacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Kendir, “Şehri yönetenler deprem anıtına çiçek koymaktan, yürüyüş yapmaktan başka bir şey yapmamıştır”

   Projeleri hakkında açıklamada bulunan Kendir; “Gerçekçi, ayağı yere basan, Yalova’nın ihtiyacı olan, problemlerine çözüm üretebilecek projelerimiz ile karşınızda olacağız; ancak şunu belirtmek isterim mesleğim olması sebebiyle de gördüğüm ve üzüntü duyduğum deprem konusu 1. önceliğimiz olacaktır. Maalesef tüm Yalova deprem riski altında yeni bir deprem ile birlikte yıkılmayı bekleyen binalardan oluşmaktadır. Şehrin kentsel dönüşüm eylem planı halen bulunmamaktadır. Üzerinden 20 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen Yalova’da bu anlamda bir dönüşüm olmamış, şehri yönetenler deprem anıtına çiçek koymaktan, yürüyüş yapmaktan başka bir şey yapmamıştır. 20 yılda her yıl için 1 tuğla konulabilseydi bugün belki de depremi konuşuyor olmayacaktık. Yalova’yı liyakat sahibi ellere emanet etmenizi istiyorum. Destekleriniz ile bunu başaracağıma da inanıyorum” dedi.

Osman Kendir kimdir?

  1979 Yalova doğumlu, evli ve iki çocuk babası olan Kengir, ilk, orta ve lise eğitimini Yalova’da tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliğini kazandı ve yüksek lisansını da burada yaptı.

  Askerliğinin ardından 2006 yılında Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde çalışmaya başladı. Yaklaşık 9 yıl uzman olarak çalıştı.

  2014 yılından bu yana aile şirketinde meslektaşı olan eşi ile çalışmaktadır.

  2016 yılında Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilciliği görevini aldıktan sonra, Valilik başta olmak üzere, Valilik bünyesindeki kuruluşlar ve çevre belediyelerin yaşadığı problemlerde çözüm ortağı oldu.

  2017 yılında İYİ Parti’de kurucu üye, Merkez İlçe Kurucu Başkan Yardımcısı ve Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter