İmamoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu, İBB'nin Saraçhane'deki başkanlık binasının önünde tören mangasıyla karşıladı.
Mangayı selamlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte binaya geçti.

Belediyenin şeref defterine "Sayın Ekrem İmamoğlu, kazandığı İstanbul seçimini bir hizmet yarışına dönüştürecek. İmamoğlu'na inanıyor ve güveniyoruz. Dualarımız ve başarı dileklerimiz onunla" yazan Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra başkanlık makamına geçti.
CHP lideri Kılıçdaroğlu başarısından dolayı İmamoğlu'nu tebrik etti. İmamoğlu da "Mahcup olmayacaksınız" dedi.
İmamoğlu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na İSMEK kursiyerlerinin yaptığı, İstanbul ve Samsun ziyaretinde tanıştığı ilkokul mezunu bir ressamın yaptığı, üzerinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kara kalemle çizilmiş resimlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu da İmamoğlu’na üzerinde İstanbul simgelerinin bulunduğu bir vazo armağan etti.


Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası düzenlenen toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Ekrem İmamoğlu, Çok değerli Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediyesinde İstanbul halkı adına ağırlamanın onurunu ve gururunu yaşıyorum. Benim için çok önemli duygularla dolu bir an olduğunu özellikle belirtmek isterim.
Elbette bir insanın böyle bir makama gelirken yola çıkışında çok önemli süreçler vardır. Ben yaklaşık 10 yıllık siyasi yaşamım, 5 yıla yakın ilçe başkanlığı, 5 yıl belediye başkanlığı Beylikdüzü’nde ve sonrasında da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımız gerçekleşti; bu sadece ilk 6 ayı Sayın Deniz Baykal Genel Başkanımızdı, sonrasında tamamını çok değerli Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaşamış birisiyim. Dolayısıyla her adımında, her ortamın oluşmasında benim için gerçekten muazzam bir liderlik ve partimizin tarifiyle yoldaşlık, yol arkadaşlığı kavramını en üst seviyede yaşadığımı burada belirtmek istiyorum.
2019 yerel seçimini Türkiye’miz adına çok değerli, önemli bir sürecin aslında yaşanması diye tarifleyebilirim. Burada sürecin en önemli karakteri yerel yönetimden gelen insanların belediye başkan adaylıklarına tercih edilmesi ve oradan belediye başkanlığını İstanbul’un en önemli merkezlerinde, büyükşehirlerinde seçimi kazanmaları olmuştur. Bu iradenin oluşması ve bu gerçekten önemli siyaset mühendisliğinin başarılmasının ana kişisi ve bu süreci başlatan, bu sürecin önderliğini yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu yönüyle ben kendilerine minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Elbette ki, milletimize olan sorumluluğumuz çok büyük. Elbette ki, benim mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan sorumluluğumuz çok büyük. Elbette ki, bu seçimde ittifak ortağımız İYİ Parti’ye, keza aynı şekilde sorumluluğumuz büyük, ama belirtmek isterim ki benim aynı zamanda Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da hem sözüm, hem sorumluluğum var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaparken bu duygularla hareket edeceğim ve bunun sözünü daha önce defalarca vermiştim ama bir kez de Büyükşehir Belediyesi’nde, huzurunda vermek istiyorum. Sözümü verirken hedef koyma adına inşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en başarılı ve en demokrat belediye başkanı olmak istiyorum. Umarım bu hedefime ulaşırım.
Bu duygularla kendilerini ağırlamaktan tekrar onur duyduğumu, gurur duyduğumu belirtiyor, ayaklarınıza sağlık diyorum, efendim hoş geldiniz tekrar.


Kemal Kılıçdaroğlu, değerli basın mensupları, Ekrem Başkan’la beraber güzel bir kahve içtik, 40 yıl hatırı var. Kendisi uzun bir çabanın sonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ikinci kez aldı. Uzun bir çaba diyorum, gerçekten de yorucu bir çabaydı, ama Ekrem Başkan kararlıydı, azimliydi, dirençliydi, güçlüydü, gençti, dinamikti alacağım dedi ve aldı. İstanbul’un rantına değil, İstanbul’un sorunlarına talip oldu. O nedenle Ekrem Başkan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ayrı bir anlamı var. Rantına değil sorunlarına talip olmak.
Dolayısıyla ilk seçim bir siyasal seçimdi, ilk mücadele bir siyasal mücadeleydi, onu kazandı. Şimdi bundan sonraki süreç hizmet yarışı süreci. Az önce kısa bir konuşmamız oldu, temel sorunları biliyor, bütün ayrıntıları üç aşağı, beş yukarı biliyor, sorunların nasıl çözüleceği konusunda güçlü veriler de var elinde. İyi bir ekibi olacak, liyakatli bir ekibi olacak. Bunun altını özenli çiziyorum; partizanlık yapmamak, liyakatli bir ekiple yola çıkmak. Dolayısıyla bu bizim açımızdan son derece önemli. Ekrem Başkan ve diğer başkanlarımızla yerel yönetimlerde Türkiye’de yeni bir süreci başlatıyoruz. Her şey şeffaf olacak. Her şey eğer çok güzel olacaksa her şeyin şeffaf olması lazım, partizanlığın olmaması lazım, herkesin çalışması lazım, herkesin alın teri dökmesi lazım, herkesin sorunlara kilitlenmesi ve sorunları çözmesi lazım.
Dolayısıyla bu çerçeve içinde bir görev anlayışı üstlendi Ekrem Başkanımız bunu da büyük bir başarıyla yapacaktır, yerine getirecektir. Ben de hepiniz gibi başarılarının takipçisi olacağım. Bütün dualarımız Ekrem Başkan ve diğer Belediye Başkanlarımızla birlikte. İnşallah hepsi başarılı olurlar ve yerel yönetimlerden başlayarak vatandaşın verdiği her kuruşun hesabını vermek gibi bir güzelliği hep birlikte Türkiye’ye yaşatacağız. Bundan yüzde yüz eminim.