Salman bir sene boyunca tasarrufu elden bırakmadığını ve bırakmayacağını belirterek, “Yapabileceğim birçok festival, etkinlik vardı. Ekonomik şartlardan dolayı yapmıyorum. Parasını verebileceğimiz işler yapmamız lazım aksi takdir de kötü oluyorsun. Şu an belediyelere iş yapan müteahhitlerin ekonomileri çok kötü durumda. Belediyeyle ihalelere girildiği zaman, ben en son ihaleyi kim almış, kaça almış daha sonra öğreniyorum” diye ekledi.

Geçen senelerde bir bayramdan dolayı sanatçı getireceklerini açıklayan Salman, “Sektörden arkadaşlarımı sanatçıların fiyatlarını öğrenmek için devreye soktum. Bütçe yeterse yapacağımız bir etkinlikti. Bir fiyat listesi getirdiler ama kültür müdürlüğünün aldığı fiyat listesi ile bana gelen fiyat listesi arasında her sanatçı için yüzde 50 gibi fiyat artışı vardı. Belediye olduğu zaman sanatçılar bile daha pahalıya geliyorlar” ifadelerini kullandı.

Yalova Belediyesi’nin çok borcu olmadığını vurgulayan Başkan Salman, “Diğer belediyelere oranla çok daha iyi durumdayız. Kocaeli, Bursa, Antalya illerinin trilyonluk borçları mevcut. Bizim borcumuz, devlet borcunu bir tarafa bırakayım, piyasa borcumuz 35 veya 40 milyondur. Yalova gibi bir kent için bu bir borç değil” diye konuştu.