Tanıtım toplantısına, Adalet ve Kalkınma Partisi Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Adalet ve Kalkınma Partisi Parti 24. Dönem Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Adalet ve Kalkınma Partisi il yöneticileri katıldı.

  Açılış konuşması yapan AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Feridun Ünlü, ’’Bu değerli günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bugün bu salonda bir kez daha gördük ki seçimi alacağız inşallah. Yine karşınızdayız, gönlümüz rahat, alnımız ak, başımız dik bir şekilde. Allah yar ve yardımcımız olsun’’ ifadelerini kullandı.    

  AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak yaptığı konuşmada, ’’Değerli Çiftlikköylüler, arkadaşlarım, kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Güzel bir günde, bir akşam vaktinde, değerli belediye başkanımızın proje lansman toplantısında birlikteyiz. ‘Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır’ diyor başkanımız. Benim il başkanlığım döneminde değerli milletvekillerimiz döneminde, AK Parti il başkanlığımızda değerlendirme toplantıları yapardık. Bu toplantılarda belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri ve yapamadıkları hizmetleri neden yapamadıklarını değerlendirirdik. Gördüm ki, AK Partili belediye başkanlarımız Armutlu’ dan, Termal’ den, Çiftlikköy’den, Altınova’dan hepsi belgelerle birlikte hemşerilerimize seçilmeden önce vaat ettikleri şeylerin %80’ini tamamlamışlardı.

  Bizim partimizde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri yaptığı çalışmaların değerlendirmesi yapılır ve eksik yönleri varsa değerli milletvekillerimizin katkılarıyla mutlaka çözüm üretilir. Bu yüzden AK Partili belediye başkanlarımız muhakkak çalışır ve muhakkak hemşerilerimize hizmet üretirler. Gerçekten de benim de iftiharla bahsettiğim, seçim çalışmalarımda bile söylüyorum Yalova’da kullandığım referans gösterdiğim bir belediye başkanımız var. Ali Murat Silpagar’ın hizmetlerinden ve Çiftlikköy’de yaptıklarından her zaman bahsederim. Yalova’nın CHP’li başkanı o devasa bütçeye rağmen Çiftlikköy kadar hizmet yapmış olsaydı, ben bugün Yalova’da seçim kazanamazdım. 31 Mart seçimlerinde halkımız gerçekten hizmet edecek olanın yanında olacaktır diyorum’ şeklinde konuştu.

  Aday Tanıtım ve Proje Lansman konuşması yapan Çiftlikköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar, ’Sizleri böyle güzel görünce duygulandım. Bizi yalnız bırakmayan her zaman yanımızda olan her vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni sizlere emanet etti. Sizleri de, bizlere emanet etti. Buradan sizler ve kendim adıma söz veriyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza diyorum ki ‘Emanetinizi yere düşürmeyeceğiz’. 

  Biliyorsunuz ki bu dönem ki belediye sloganımız gönül belediyeciliği. Bizimde sloganımız Çiftlikköy ortak sevdamız. Allah’ın izniyle sizlere karşı mahcup olmadan ve sorumluluklarımızı hakkıyla yerine getirmek adına var gücümüzle yerine getirdik ve sizlerin desteğiyle, Allah nasip ederse hizmet etmeye devam edeceğiz.

  Bakın 5 yıl geriye gidelim, bir konuşmada yapıyoruz ve dedik ki, ‘Çiftlikköy’ün ilk önce ihtiyacı olan sorunları çözeceğiz.’ Öncelikli sorunları birer birer giderdik. Çiftlikköy’e sunduk ve dolayısıyla bunlar içerisinde temel sorunlarla başlayacağız dedik. Bildiğiniz gibi içme su alt yapısı tamamen yenilendi, çocuk parklarımız, yollarımız yenilendi. Uç uca koyduğunuz zaman 400 km’lik yol çalışması yaptık, imar sorunlarımız çözüldü.

  Çiftlikköy halkı artık yalanla, dedikoduyla uğraşmıyor hizmet istiyor ve gereken hizmetleri yaptık, alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız bitti.

  Çiftlikköy hızla gelişiyor ve yıllar sonra nüfus bakımından gelişerek kocaman bir şehir olacak. Onunda temelleri atıldı. Allah bizlere nasip etmeyeceği işleri söyletmez, eğer bizler söylüyorsak, Allah onu bize nasip edecektir.

  Bize soruyorlar, ‘başkanım neden sulara zam gelmiyor’ diye. Suya zam yapmıyoruz yapmayacağız çünkü ihtiyaç kalmadı. Kayıp ve kaçaklar, Çiftlikköy’de bitme noktasına geldi. Biz, 5 yılda dursak 10 yılda dursak bu böyle gidecektir.

  Arkamızdan çok yalanlar söyleniyor ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar, yatsı çoktan okundu. Biz yatsıyı 2014 yılında okuttuk. Onlar mumsuzlar, sabah kalkıyorlar yalan akşam yatıyorlar iftira. Bizim anlayışımız gönül belediyeciliği, gönlün varsa gel.

  Birkaç sene önce bir başlık hatırlıyorum asfaltta devrim adı altında. İçeriği okudum ve 15 kilometrelik asfalt yapmışlar bununla övünüyorlar. Biz 70 kilometrelik asfalt yaptık ama bununla övünmüyoruz. Bunlar genel ihtiyaçlardır ama bazıları buna devrim diyorlar.

  Bizim sözümüz var, 31 Mart seçimlerinden hiç şüpheniz olmasın başaracağız’’ dedi.

Daha sonra yapılacak olan projeleri slayt eşliğinde, salonu hınca hınç dolduran Çiftlikköylülerle paylaşan Başkan Ali Murat Silpagar, zaman zaman sözü kesilerek, ‘En büyük Başkan bizim başkan’ sloganlarıyla onore edildi.     

  Konuşmaların ardından Çiftlikköy Belediye Meclis Adayları; Murat Elgin, Hasan Özdemir, Erdal Kalsın, Ayşe Ertuna, Fatih Yılmaz, Nadir Bahadır, Mitat Ersoy, Hasancan Uslu, Alican Azersoy, Mahi Çelik, Eda Nasır, İrfan Küçük, Hamit Akbulut, Cenap Altınöz ve Çiftlikköy İl Genel Meclis Üyeleri Hayrullah Sarıhan, İdris Durmuş, Deniz Kaçan, Çiftlikköy Belediye Başkanı ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Ali Murat Silpagar tarafından tek tek sahneye davet edilerek kamuoyuna tanıtıldı.

 Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran