İYİ Parti Yalova İl Üyesi Murat Üstel; “İYİ Parti üyeleri, gönüldaşları, İYİ Parti bir tüzük çerçevesinde siyasi yaşama adım attı. Genel merkez ve İl teşkilatları siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğümüz nezaretinde yapılanmasını tamamladı. Atanan tüm il başkanları 45 gün içersinde il seçimlerini yaparak görevlerini sürdürdüler.

  Yalova’da 3. kez atama ile yönetim iş başına getirildi. Bu yönetimin de 45 gün içersinde il başkanlığı kongresini yapması gerekiyordu. Ancak bu güne kadar bu yönde bir girişime şahit olmadım. Anayasa mahkemesi nezdinde de geçersiz, yetkisiz bir duruma düştük. Bir parti atamalarla demokrasiden uzak, üyelerinin seçme hakkını gözetmeden yönetilecekse parti üyeliğine ne gerek var.

  Tüzüğümüzün biz kayıtlı üyelere verdiği seçme hakkımızı kullanmak üzere il başkanlığımızın, il seçimlerini yapması için yerel mahkemeden il başkanlığı seçimini yaptırmak üzere kayyum atamasını istedik.

  Kayyum müessesesinin il başkanlığını 15 gün içersinde seçime götürmek zorunluluğu vardır.

Bu yasal süreçte her parti üyesi, her gurup, il başkanlığına aday olabilir. Hiç kimse bu hakkı engelleyemez. Üyelerimizin teveccühü ile seçilecek yönetim en demokratik bir şekilde görevlendirilmiş olacaktır.

   Bu girişimin aynısı İstanbul İl Başkanlığında yaşanmış ve İl Başkanlığı seçimi yapılmıştır.

Demokrasiye inanmış her kişinin bu yönteme itirazı olmamalı, şimdiden bu girişimin partimiz ve Yalova için hayırlı olmasını dilerim” dedi.