Toplantıda konuşan İl Başkanı M. Vural, ittifak ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Vural, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi, “Bilindiği üzere Yalova Belediye seçimleri için Cumhur İttifak’ı yaptık. İlçelerde ve beldelerde herhangi bir ittifakımız yoktur. Herkes kendi adayı ile seçimlere gidiyor. Algı siyaseti yapıyor. Bizim gezdiğimiz yerlerden sonra bazı siyasi partilerin gidip, beraber hareket edildiği söyleniyor. Böyle bir şey yok. İlde, İl Genel Meclisi adaylarımız kendimize aittir.

    İl Genel Meclisi seçimlerinde de algı siyasetinin yapıldığını duyuyoruz. Bazı arkadaşlardan şikayetler de alıyoruz. En son şikayeti Taşköprü’den aldık. Oradaki adayımız diyor ki, ‘biz bir eve giriyoruz bizden sonra evlere girip Milliyetçi Hareket Partisi ile ittifak yapıldığını’ söylüyorlar. Bunu tabandan yapıyorlar. Adaylarımızın ve partimizin bir emeği var. Bu konuda da hakkımızı kimseye yedirmeyiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. İl Genel Meclisi Üyesi adaylarımızın da Allah yardımcısı olsun. 2 adet meclis üyesi çıkartacağımızı da iddia ediyorum’ dedi.

 Torun, ‘5 adet adayımız ile biz de varız’

  İl Genel Meclisi 1. Sıra Adayı Kubilay Torun da, şu sözlere yer verdi: "Milliyetçi Hareket Partisi Yalova İl Genel Meclisi 1. Sıra adayı olarak partimiz tarafından layık görüldüm. Yalova'nın sorunlarını Yalova’nın ihtiyaçlarını biliyor ve her geçen gün yaşıyoruz. İl Genel Meclisi Adaylığımızı, halkımız çok fazla bilmiyor. İşte tam bu noktada diğer üyelerin aksine il genel meclisinin de bir çözüm noktası olduğunu gerek vatandaş nezdinde gerekse de toplum nezdin de bunu fazlasıyla yayıp uygulayacağız.

  Biliyorsunuz yerel seçimlerde de Cumhur İttifak’ı devam etti ve büyüklerimiz Yalova'da belediye başkanlığında ve belediye meclis üyeliğinde ittifaka karar verdi. Bu karadan sonra bizler de partimizin Yalova'da girmiş olduğu tek seçim kolu olan İl Genel Meclisi'nde var gücümüzle çalışıyoruz. Başaracağımızdan da eminim. Milliyetçilik şuuruna Yalova'nın çok ihtiyacı var. Bizler de bu şuurun gereklerini gerek seçim sürecinde gerekse de seçimden sonra fazlasıyla yerine getireceğiz’ ifadelerini kullandı.

  ‘Yalova'da bir kafa karışıklığı var’ diyen Torun, açıklamasına şöyle devam etti: ‘Cumhur İttifakı oldu diye her seçim kolunda da ittifak olduğu zannediliyor. Böyle bir durum yok. Biz Yalova İl Genel Meclisi adaylığında partimiz Milliyetçi Hareket Partisi bayrağı altında gireceğiz. Yani Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı olan AK Parti ile bir ittifak, bu bağlamda söz konusu değildir. 5 İl Genel Meclisi adayımızla, bu yarışta biz de varız ve sonuna dek sürdüreceğiz. Kesinlikle bir ittifak söz konusu değildir. Böyle bir durum konuşulmadı bile. Biz genel merkezimizin emirlerine harfiyen uyduk ve onların dediği her şeyi yerelde Cumhur İttifakı ruhuna uygun bir şekilde uyguladık’ dedi.

Torun, ‘Üç Hilal’in gölgesinde, bu yarışta biz de varız’

   Seçimi kazanacak güce ve bilgiye sahip olduklarını söyleyen Torun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘Kadrolarımız da başta il başkanımız olmak üzere bu seçim sürecinde hazır ve özverili bir çalışma içerisindedir. Ben seçimi kazandığım andan itibaren partimizin misyon ve vizyonuyla, hareketle Yalova'da aykırı hiçbir olaya evet demeyeceğim. Halkın aklına yatmayan ne varsa onu irdeleyip hukuki süreç başta olmak üzere diğer süreçlerde halkın hakkını arayıp onların bir kuruşunun dahi boşa gitmesine izin vermeyeceğim.

 Yalova’nın köyleri daha modern bir hale kavuşmayı hak ediyor. Özellikle merkeze bağlı köyler başta turizm olmak üzere, pek çok sosyal ve kültürel bağları daha fazla tanıtıp ilimizdeki kırsal kalkınmayı da teşvik edeceğiz. Bu yerel seçimlerde Yalova'nın birçok değişime ihtiyacı var ve bu değişimi de biz başaracağız.

  MHP pusulasının sandıktaki tek temsilcisi biz İl Genel Meclisi adayları olacağız ve nasip olursa bu yarıştan da kazançlı ve başarılı çıkacağız. İttifak sadece belediye başkanlığı ve belediye meclisindedir. Onun haricindeki her ilçe ve beldelerimiz başta olmak üzere İl Genel Meclisi seçiminde de partimizin adı altında üç hilalin gölgesinde bu yarışta var olacağız’ açıklamalarında bulundu.

  Toplantı sonrası, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle, Milliyetçi Hareket Partisi İl Yönetimi ve İl Genel Meclis Üyeleri Adayları sokağa çıkıp ilk olarak kardın gazetecilere, sonrasında gördükleri her kadına çiçek takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Kutladılar.  

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter