Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, 1. Bölge Koordinatörü İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, İl Yönetimi, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

 

“Yalovalı AK Partililere ziyaretler başlatıldı”

Toplantı da açılış konuşması yapan AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, 1 Kasım seçimlerinin  sonrasında  tekrar güçlü bir şekilde iktidar olmasının ardından yoğun bir mesai dönemi yaşadıklarını ve hükümetin icraatlarını hep birlikte gördüklerini belirten Öztabak,” Bizler de bu çalışmalara tam destek veriyoruz. Yalova İl Teşkilatı olarak yoğun bir mesai içerisindeyiz. Genel Merkezimiz tarafından çok önemli bir çalışma başlattık. Bizim Yalova’da 26 bin üyemiz var. Genel Merkezimizden gelen bir çalışmayla bu 26 bin kişiyi gruplara bölerek  tek tek ziyaret edilmesi ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Teşkilatımızın her mensubuna bir sandık verildi. Üye ziyaretlerimizi Mart ayının sonuna kadar tamamlayacağız” dedi.

Bayırbucak Türkmenleri’ne yapılan  yardımla ilgili de açıklama yapan Öztabak, 5-6 gün içerisinde teşkilatlarımız bu çalışmalara iyi organize oldu. Hep birlikte yoğun bir çaba sarf ederek Bayırbucak Türkmenleri’ne Altınova ve Yalova merkezden iki tır dolusu gıda, giysi ve temizlik malzemesini Hatay’a gönderdik. Gönderdiğimiz tırın teslim alındığına dair bize ulaşan bilgiden çok memnun kaldık. Allah yardımcıları olsun. Bu, yapılacak yardımların ilk ayağıdır. AK Parti camiası olarak Bayırbucak Türkmenleri’ne desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“ Kılıçdaroğlu hakkında az 1000 kişi suç duyurusunda bulunacak

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı’na ilişkin suç duyurusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Öztabak, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletin ilk defa doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretlerini kabul etmeyerek suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu çalışmalar devam ediyor. 200 kişilik bir grup ile suç duyurusu belgemizi verdik. En az bin kişi ile yapılan bu hakaretlere karşı şikayetlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

 

Öztabak’ın ardından konuşan AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı, 1. Bölge Koordinatörü İstanbul Milletvekili Harun Karaca Yalova teşkilatını 1 Kasım seçimlerinde göstermiş olduğu performanstan dolayı tebrik ederek  AK Parti Yalova teşkilatına teşekkür etti. Yalova’yla geçmişten gelen özel bir bağının olduğunu kaydeden Karaca, “ Ben Yalova’nın acemisi değilim. 1992 seçimlerinde Taşköprü ve Kadıköy Belediye Başkanlığı seçimleri için çalışıyorduk. O günden beri Yalova’ya gidip geliyoruz o zaman bir ay falan kalmıştık, her gün sabah geliyorduk akşam geri dönüyorduk. Yalova’nın 1995 yılında il olmasının ardından yeniden burada çalışmalarımızı sürdürdük”dedi.

 

“Yiğit düştüğü yerden kalkar”

AK Parti’nin Yalova’daki geçmiş yıllardaki oy oranlarından başlayarak bilgiler veren Karaca, “Yalova’da; 2002 yılında yüzde 35, 2007 yılında yüzde 40, 2011 yılında ise yüzde 47 oy almışız. 2015 yılındaki 7 Haziran seçimlerinde yüzde 40 civarında oy almışız. Tabii 1 Kasım’da da yüzde 50 gibi bir oy oranına ulaştık. Eğer biz milletimizin hak ettiği şekilde hizmet etmezsek, milletimize tepeden bakarsak aldığımız oylar bizde baki değildir. Hemen millet cezasını veriyor. Bu öz eleştirilerimizi kendimize yaparak 1 Kasım’ı çok hızlı gördük.

 AK Parti’nin ve kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu güne kadar yaşadığı dönüm noktalarını anlatan Karaca,” 2002 yılına gelene kadar, 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmıştı.  94 yılından 99 yılına geldiğimizde gerçekten Türkiye’de yeni bir siyasi aktör doğmuştu. Gerçekten Tayyip Erdoğan’ın bu kadar başarılı bir şekilde büyükşehir belediye başkanlığını ve Türkiye’ye mührünü vuracağını düşünmemişti. İstanbul Türkiye’nin mozaiğidir. İstanbul’da yapılan büyük şeyler direk Türkiye’yi sarar. SHP’yi bitiren İstabul’dur Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtturanda İstanbul Büyükşehir belediyesidir. Bizde çok çalışanı ya asarlar yada hapse atarlar. Rahmetli Adnan Menderes çalıştı ve asıldı. Cumhurbaşkanımız şanslıydı, hapse atıldı Ama milletimiz bir mesaj verdi. Recep Tayyip Erdoğan’ı hapishaneye uğurlarken, ‘bu şarkı burada bitmeyecek’ demişti ve bu şarkıyı burada bitirmedi. Daha sonra 2001 yılında hapishaneden çıktıktan sonra kendisine gelen her mektuba cevap yazardı ve oralara giderdi. Bu mektuplar neticesinde kendisi bazı ziyaretlere çıktı bunların bir kaçında bende yanındaydım.  10 günlük bir Karadeniz ziyarete yaptık. Bu ziyaretlerden birinde Trabzon’nun Haçka Yaylası’na çıktık, 2000 rakımlık bir yerdi, on binlerce insan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşıladı. Sıfatı neydi hapisten çıkmış eski büyükşehir belediye başkanı ama gönüllere taht kurarsanız işte o yaylada insanlar size hürmet duyar sevgi beslerlerdi. Bu ziyaretlerde milletin bize kurduğu biz mesaj vardı Recep Tayyip Erdoğan sen bir parti kur o parti milletindir. Biz sadece partinin tabelasını astık ve o tabelaya sahip çıkan milletir. Türkiye’de ve belki dünyada kurulmuş olan bir siyasi parti kuruluşunun bir yıl sonrasında iktidara yürüdü 14 Ağustos 2001 yılında parti kuruyorsunuz ve 2002 yılının Kasım ayında tek başına iktidara geliyorsunuz. Bu herkese nasip olmaz, ‘ Yiğit düştüğü yerden kalkar’ siz haspi olursanız hesabi olmazsanız Allah sizin önünüzü açar” dedi.

 

 

Haber- Foto: Barış Gür