Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özer’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Belediye Başkanlarının 1. derece yakınlarının belediyelerde çalıştırılmamaları hakkında ki önerinin yasalaşması için yaptığı önerinin ardından, birçok belediyede, başkanlara 1. dere akrabalık bağı olanlar medyada gündeme geldi. 

Salman’ın 5 yakını Yalova Belediyesi’nde çalışıyor iddiası 
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın kuzeni Özel Kalem Müdürü Özlem Salman, dayısının kızı Yalova Belediye Hukuk İşleri Müdürü Gülden Atik, baldızı Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü Zeynep Arslan, kuzenleri Yalova Belediye Başkanlığı Makam araç şoförleri Önder ve Öner Tekinsoy’u işe aldığı iddia ediliyor.

Oral, ‘Altınova Belediyesi’nde 1 yakın akrabam çalışıyor’
Konu hakkında görüştüğümüz Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, ‘Benim teyzemin oğlu Mehmet Mercan Altınova Belediyesi’nde çalışan tek yakın akrabam. Kendisi işinin ehli birisidir. Basın ve Halkla İlişkiler Departmanında çalışmaktadır. Altınova Belediyesi’nde 1. Derece bir başka yakınım çalışmıyor’ dedi. 
Yalova’nın diğer ilçe ve belde belediyelerinde başkana 1. Derecede akraba olanların olup olmadığı ise en çok merak edilen konuların başında geliyor.