Yalova AK Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısında Başkan Öztabak, Yalova’da trafik problemi ile ilgili verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Başkan Öztabak yaptığı basın açıklamasında; “En son 23/11/2016 Çarşamba günü yaptığımız basın toplantısında sizlerin huzurunuzda Yalova Belediyesinin doğru yönetilmediğini ve şehrin temel alt yapı sorunlarını çözmek yerine makyaj belediyeciliği yapılarak halka seçim öncesinde verdikleri sözleri unutturmaya çalıştıklarını anlatmış, belediyenin yanlış ve eksiklerini sizlerin aracılığı ile kamuoyuyla paylaşacağımızı söylemiştik.

Vaatlerini yerine getirmediler

Belediye başkanının Yalova'nın trafiği ile ilgili seçim vaatlerini öncelikle sizlere hatırlatmak istiyorum: Yalova’nın trafik sorunuyla ilgili olarak ulaşım ve lojistik mastır planıyla bu alanda neler yapacaklarını açıklamışlardı. Bunlar Seçim öncesinde altı ay sonra Yalova’nın trafiğini hortumdan suyun akması gibi akar hale getirecekleri vaadiyle işe başladılar. Altı ay zaman istemişlerdi, yaklaşık üç yıl geçti su gibi akan bir trafik var mı ? Varda biz mi göremiyoruz? Yalova’nın trafik sorununu çözmek için Cumhuriyet Caddesi ile Şehit Ömer Faydalı Caddesinin kesiştiği yerde Şehit Ömer Faydalı caddesine bat- çık yaparak trafiği akıcı hale getireceklerdi.

Hani nerede? Yaptılar da biz mi göremiyoruz? Yoksa seçimlerde salla gitsin nasılsa millet unutur mantığı ile halkı kandırmayı mı düşündüler ? Yalova deniz yolları diye de bir proje açıklamış, Yalovalıların artık ulaşımda denizi kullanacaklarını vaat etmişlerdi. Hayata geçirebildiler mi? Buradan soruyorum madem yapamayacaktınız böylesine uçuk ve yapay vaatlerde bulunarak Yalova halkını kandırmayı mı hedeflediniz? Lojistik alanlar projesi ile şehir dışında lojistik adalar, şehir içinde ise mikro lojistik parklar yapacaklardı. Bırakın bunları yapmayı eğer biz engel olmasaydık plan revizyonu ile mevcut meydanları da planlanan alan ve otoparkları da kaldıracak ve şehri meydansız ve alansızlığa mahkum edeceklerdi.

Üst geçit-alt geçit nerede? Yürüyen Köşk'ten komşu köye Nostaljiray sisteminin ne olduğunu bile göremedik. Hangisini yapabildiler? Bu konuda söyledikleri hiç bir vaatlerini hayata geçiremediler. Peki ne yaptı bunlar? Akıllı durak sistemlerine önemli miktarlarda paralar harcanarak hayata geçirmelerine rağmen gerekli verimi alamayarak millete ait paraları heba ettiler. Şu anda bu sistemin hiç bir tanesi çalışmamaktadır. Mimar Sinan Cad. Fatih Cad. ve Sefabey caddelerinin belli bölümlerini dubalarla bölerek,bisiklet yollarını, toplu taşıma ve toptancı araçları için indir- bindir yerleri olarak ayrılan yerleri araçların park ettiği alanlara dönüştürmüşlerdir.

Mevcut yolları yaz boz tahtasına çevirdiler

Mevcut yolları yaz boz tahtasına çevirdiler. Yolcu duraklarının işgal ettirilmesi neticesinde vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binerken ve inerken ciddi tehlikelere maruz bırakmaktadırlar. Yalova'nın trafik problemleri gibi önemli bir konuda belediye maalesef yetkili hiç bir kurum veya kuruluşla istişare etmeden başlattığı uygulamalarda başarılı olamamış ve sınıfta kalmıştır. Şimdi bizler buradan soruyoruz. Böylesine önemli bir konuyu Meclis'e getirip tartışmadan, bu konuyla ilgili kararları nasıl aldınız? Üniversiteden Ulaşım daire başkanlığı ile bir çalışma yaptınız mı? Bunlar trafik konusunda yaptıkları ile ulusal basında bile alay konusu oldular. Özellikle Şehit Ömer Faydalı Caddesi üzerinde yaya geçitlerini kapatan demir korkuluklar tam bir komedi halini almıştır. Vatandaşlarımızın can güvenliği bu kadar basite alınamaz.

Bu yanlışlık bir an önce düzeltilmelidir. Yalova'da gündelik hayatımızı önemli derecede etkileyen trafik probleminin çözümü noktasında bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Belediyecilik bir takım vaatler vererek seçilmek ve seçildikten sonrada verilen sözleri unutarak şehrin meselelerini görmezden gelmek değildir. Aksine çok çalışmak çözüm üretmek ve Yalova'yı yaşanılabilir bir şehir haline getirmektir.

Algı operasyonları ile ekonomimiz üzerine oyunlar oynanıyor

Son Zaman'larda ülke ekonomimizin iyi olmadığını ve her geçen gün dengelerin bozulduğunu söyleyerek yerli ve yabancı yatırımcılara Türkiye'ye yatırım yapmanın son derece riskli olacağı algısını yaymak istemektedirler. Bu asılsız iddaalarını da yerli ve yabancı yandaş medya ile dünyaya servis etmeye çalışmaktadırlar. Döviz kurları üzerinden başlatılan hareketler bu oyunun parçalarından birisidir. Ülkemizin ekonomik parametreleri incelendiğinde görülür ki ülkemiz dünya ekonomisi en iyi ülkeler sınıfında ve sürekli büyüyebilen nadir ülkelerden birisidir. Türkiye 14 yıl önceki Türkiye'den 3 kat daha zengin bir ülkedir.

Dolar kurundaki dalgalanmalar dünya ekonomisini etkilemeye devam ediyor. Ancak biz buna benzer senaryoları geçmişte de yaşadık ve her seferinde böylesi sıkıntıları başarı ile atlattık. 2007-2008 yıllarında da böyle bir olumsuzluğu bariz bir şekilde yaşadık. O tarihlerde Cumhurbaşkanımız bu küresel kriz bizi teğet geçecek demişti ve çok şükür o tarihlerde dünyada bir çok ülke bu krizlerden etkilenmesine rağmen ülkemiz dimdik ve yatırımlarını artırarak devam eden bir ülke olarak yoluna devam etmiştir. Cumhurbaşkanımız bugün yine aynı şeyleri söylüyor. Bu oyunlar bizi yolumuzdan alıkoyamaz ve yine teğet geçecek diyerek Ülkesine ve milletine ne kadar güvendiğini bir kez daha dünyaya göstermektedir. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın son Zaman'larda açıkladığı ve kamuoyu ile paylaştığı bir dizi teşvik ve tedbir kararları da ekonomik disiplinimizi hiç bir zaman kaybetmediğimizi ve aksine her geçen gün daha ciddi ve daha disiplinli büyüme stratejileri ile emin adımlarla yolumuza devam ettiğimizi göstermektedir. Alınan bu tedbirler neticesinde de ekonomik dengelerin normalleşmeye ve Türk Lirasının dövize karşı değer kazanmaya başladığını görmekteyiz” dedi.