Programa Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, Yalova Havacılık Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Nuri Baş ve basın mensupları katılım sağladı.

  Yalova Havacılık Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Nuri Baş, ’Projenin öncelikli amacı genç bireylerin sanat, spor ve kültürle sosyal hayatlarının disipline edilmesi ve her türlü bağımlılığa giden yola bu faaliyetlerle engel olmaktır. Aynı zamanda teknolojinin hızla gelişmesi ve genç bireylerin hareketsiz bir yaşam tarzına doğru yönelmesi, teknoloji ile gelen psikolojik bunalım ve intihara yönelten her türlü bağımlılığa engel olmak, genç bireylerin spor ve kültürel faaliyetlerle birbirlerine bağlanmalarını, sanal hayattan kurtarıp, gerçek hayata adapte etmektir. Spor bilinci ile kazanmayı kaybetmeyi paylaşmayı birlikte sevinmeyi takım ruhu ile idrak etmelerini sağlamaktır’ dedi.

Baş 'Doğa, adrenalin ve tutku'

 Yalova Havacılık Spor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Nuri Baş, ’Gerçekleştirilecek olan faaliyetler özellikle doğa, adrenalin, tutku vb. ilişkileri barındıran extrem spor dalları. Genç bireylerin içindeki enerjiyi doğru yönlendirip bu spor dallarıyla disipline etmek, sanatsal faaliyetlerle de bireylerin kendilerini toplum içinde daha rahat ifade etmelerini ve kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlamak, toplum içindeki sosyal statülerini arttırmak amaçlanmaktadır.

  Yalova’nın çok kültürlü bir şehir olması, büyük metropollerin tam ortasında bulunması ve sürekli göç alması genç bireylere farklı ortamlara ulaşma kolaylığı sağlamaktadır. Bağımlılık yapan maddelerin kolay ulaşılır olması genç bireyleri her türlü bağımlılığa açık hedef haline getirmektedir.

  Bu genç bireylerin ortamdan kaynaklanan sosyal çatışma ve dışlanma sonucu ortaya çıkabilecek bağımlılıklara spor ve sanatla set olmak ve genç bireylerin enerjilerini harcayacakları alan meydana getirmektir.

  Faaliyetlerimiz; KiteSurf sporu ile içindeki enerjiyi denizle buluşturmak ve sağlıklı bir yaşama rüzgâr ile yön vermektir. Günlük hayatta ve doğada Bisiklete binmeyi ve yaşamlarının içinde dâhil etmeleri amaçlanmaktadır. Tiyatro ile sosyal uyum, özgüven ve kendini ifade edebilme, resim ile hayal gücünü geliştirme, sosyal ve kültürel kaynaşmayı sağlamaktır. Trekking Samanlı dağlarında teknolojisiz bir gün etkinliği’ ifadelerini kullandı.

Tosun 'Hedefimiz 10 bin lisanslı öğrenci'

  ’Milli Eğitim Müdürlüğü olarak spor, sanat, kültürel etkinlikler ve zararlı alışkanlıklardan kurtarmak için başlatmış olduğunuz projeleri canı gönülden destekliyoruz’ diyerek sözlerine başlayan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, ’Projeler olduğu sürece eğitim camiası olarak yanınızda durmaya çalışacağız, yeni nesiller bizlere emanet. Hedefimiz her bir çocuğumuzu ya bir spor dalına ya da kültürel etkinliklere buluşturmaktır, sivil toplum örgütlerimizin bu tarz projelerini çok önemsiyoruz.

  Lisanslı öğrencilerimizin sayısı bir yılda %100’e artış göstererek, 6 binlik bir rakama ulaştı. Hedefimiz 10 bin lisanslı öğrenci. Mart ayına girdik ve havalarında ısınmasıyla beraber öğrencilerimiz daha çok spora yönelecektir’ ifadelerine yer verdi.

Haber: Oğuzhan Erduran

Fotoğraf: Mehmet Umut Gürcan