Bayburtlu, ’Bugüne kadar görülmedik bir biçimde bütün değerler elden çıkarıldı, çıkarılıyor, çıkarılacak. Belli bir çevre tarafından organize edilen ve sistemli bir şekilde uygulamaya konulan, peşkeşler, adam kayırmacılık, ballı ihaleler peş peşe geldi, geliyor ve gelecek iddialar var.

Birilerinin bu kötü gidişe dur demesi ve Yalova halkına sahip çıkması gerekiyordu. Yalovalının kazanımlarının yok edilmemesi için, mutlu bir azınlığa değil de, tüm Yalova halkına hizmet sunulması için, rant kentinden, yaşam kentine dönülmesi için, yüreğini ortaya koyması, ellerini uzatması gelin beraber Yalova’yı yönetelim demesi gerekiyordu. Bizler Büyük Birlik Partisi olarak alternetifimiz yok diyenlere diyoruz ki, alternatif var ve BBP olarak 30 Mart günü Yalova halkından destek istiyoruz. Bize güvenin, bize inanın, bizler haram lokma yemedik, kul hakkı, yetim hakkı yemedik. Hak için, halk için Yalova’ya hizmet etmek istiyoruz.

30 Mart sabahı Yalova halkı kabus yaşamak istemiyorsa, kazanımlarını kaybetmek istemiyorsa, peşkeşlere, adam kayırmacılığa dur demek istiyorsa, mutlu bir azınlığın değilde tüm Yalova halkının mutlu olacağı yaşam kenti istiyorsa, şimdiki yönetimi işbaşından uzaklaştırmalı, Yalova’ya ve kendi kazanımlarına sahip çıkmalıdır’ dedi.

        Bayburtlu, ‘30 Mart günü şimdiki yönetim işbaşına geldiğinde daha önce arkasında iktidar gücü olmadan yaptığı usülsüzlükleri, peşkeşleri, ballı ihaleleri, adam kayırmacılığını, iktidarın gücünü arkasına alarak daha da artıracağından kimsenin şüphesi olmasın.

 Halkımıza muhteşem projeler olarak sunulan projelerle halkımızdan oy isteyenler, gerçek yüzlerini seçimden sonra göstereceğini Yalova halkının bilmesi ve idrak etmesi gerekiyor.

Şöyle ki; 1-Trambüs adı altında olan(bize göre hayal proje) proje uygulamaya konulduğunda Yalovalı minibüsçü esnafının farklı güzergahlara kaydırılarak caydırıcılık uygulanacağı, zamanla sistemin içersinde eritileceği ve tasfiye edileceği iddiaları var. Bunun yanında trambüsleri işletecek şirketinde belirlendiği,seçimden sonra bu şirkete verileceği iddialar arasında.

           2-Pazarpark adı altında pazarcı esnafımız için yapılan kapalı alan içersinde hizmet sunulması bizleri de pazarcı esnafımız adına memnun etmiştir tabiki. Ne var ki, burasının da

büyük bir alışveriş merkezine söz verildiği, modern kent, sağlıklı kent anlayışı çerçevesinde zamanla aynı minibüsçü esnafımıza uygulanacağı iddia olunan uygulama ile buradan çıkartılacağı, açık bir alana taşınacağı iddiaları halk arasında konuşuluyor. Bunun yanında aynı şekilde kapalı pazar yerinin de tasfiye edileceği söz konusu deniliyor.

        3-Yalova’mızın güzide takımlarından, profesyonel ligde ilk top koşturan Yalovaspor’umuz üzerinde de hesaplar yapıldığı, şimdiki tesislerinden çıkartılıp, başka bir yere taşınacağı, muhteşem proje diye sunulan 10 bin kişilik stat projesi ile gerek Yalova taraftarının, gerekse Yalova halkının kandırıldığı, böyle bir projenin mümkün olmadığı, uygulanamayacağı iddiaları var.

 Yalovaspor tesisleri ile birlikte toplam 65 dönüm alana yeni kent meydanı olarak lanse edilen, aslında burasının rant meydanı olacağı, buralarda rezidanslar, büyük alışveriş merkezleri yapılacağı, ünlü markaların buralarda yer alacağı, bir işadamına projenin uygulanması sözü verildiği de iddialar arasında.

Aslında orada uygulanmak istenen proje yeni değil, planlanması çok önceleri yapılmış, uygun bir zaman ve ortam aranmanmış geciktirilmiş, Yalovaspor’un bilinçli olarak

ikinci lige, oradan üçüncü lige şimdide Bal ligine düşürülmesi sistemli olarak uygulanmaya konulmuş Yalovaspor’un taraftarın gözünde itibarsızlaştırılması zemininin hazırlandığı iddialar arasında. Kayyuma devredilmesi gündeme gelmişken Yalovaspor’a destek vermeyen, aksine borçlarından dolayı mahkemelere verilip icra takibi yapılmasına göz yuman yerel yöneticilerimiz, kapatılma aşamasına gelen Yalovaspor’a sahip çıkarak, yüreğini, emeğini ortaya koyan genç yönetim kadrosuna destek olması gerekirken, teşekkür edilmesi gerekirken menfaatleri gereği Yalovaspor’un zor durumundan rant sağlamak isteyen belli odakların adeta ellerini oluşturduğu genç yönetim kadrosunun işbaşından uzaklaştılıp, yerine kendilerine yakın bir yönetimin getirileceği ve projenin rahatlıkla uygulanacağı iddiaları gündemde.

 Biz Büyük Birlik Partisi olarak soruyoruz, bu iddialar gerçekmidir, gerek münübüsçü esnafımızın, gerekse pazarcı esnafımızın, gerekse Yalovaspor’umuzun zamanla tasfiye edilip buralarının ranta dönüştürülerek mutlu bir azınlığın hizmetine mi sunulacak, yoksa bu iddiaların tamamen asılsız olduğu mutlu bir azınlığa değil de tüm Yalova halkının hizmetine mi sunulacak,soruyoruz.

 Biz Büyük Birlik Partisi olarak Yalovanın sahipsiz olmadığını Yalova'ya ve Yalovalıya sahip çıkacağımızı, alternatifimiz yok, iktidar gücü arkamızda söylemlerinin doğru olmadığını alternatifin Büyük Birlik Partisi olduğunu, arkamızda hakkın ve halkın gücünün olduğunu, çözülemeyecek sorunun olmadığını, çözemeyen

basiretsiz ve beceriksiz yönetici sorunu olduğunu söylüyor ve vurguluyoruz.

Yalova halkı bize inansın, güvensin, hiç bir yolsuzluğa, şaibeye karışmamış tertemiz yönetici kadrolarımızla hizmete hazırız, rantın başkentinden, yaşamın başkentine el ele, gönül gönüle hep birlikte gelin Yalova’mızı yönetelim, Yalova’mıza sahip çıkalım, mutluluğu azınlıktan, çoğunluğa beraber taşıyalım’ dedi.