Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde ‘ Din Kardeşliğinin Anlamı ve Önemi’ temalı program düzenlendi. Düzenlenen program öncesinde misafirlere gül suyu, kırmızı gül ve içinde 40 Hadis’i Şerif’in bulunduğu kitapçık hediye edildi.

Programa, Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyaz Eruslu, Yalova İl Müftü Vekili Kahraman Yaman, Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mevlana Camii İmam Hatibi Suat Kırsakal, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile katılımcıları mest etti.

Programda  günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Yalova İl Müftü Vekili Kahraman Yaman,“Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası’nda ‘Hz. Peygamber ve Vahdet-Tevhit, Gelin Birlik Olalım’ konularının ele alınması karara bağlandı. Hafta boyunca gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerde söz konusu tema bütün yönleriyle ele alınıp işlenecektir. Bütün Peygamberler insanları bir olan Allah’a davet etmişlerdir. Allah birdir, tektir. Tevhit, İslam’ın en temel ilkesi, Kuran ve sünnetin ruhu, bütün Peygamberlerin gönderiliş gayesidir. İslam’ın tevhit dini oluşu, onu diğer din ve inançlardan ayıran en bariz vasfıdır” dedi.

Bugünlerde İslam dini ve ümmeti tarihinin en zor süreçlerinden birini yaşamaktadır olduğunu kaydeden Yaman, “Ümmetin ocağına ateşler düşmüş, fitne ve tefrika ateşi İslam coğrafyasını her taraftan kuşatmıştır. Irak, Suriye, Libya, Yemen, Nijerya ve diğer İslam coğrafyasında çatışmalar, intihar saldırıları, masum kız çocuklarını kaçırmalar, camileri bombalamalar, tarihi mekanları tahrip etmeler, şiddet, vahşet ve dehşet durmaksızın devam etmektedir. Müslümanların kanı dökülmektedir. Masum canlar hedef olmaktadır, İslam kültür ve medeniyeti talan ediliyor. Milyonlarca insan yurdundan, evinden ve hayatından olmaktadır. Tüm bu hadiseler, yaşanan acılar İslam’ın ruhuna ve Peygamberimizin sünnetine tamamen aykırıdır. Bugün yapılması gereken tarihten alacağımız ders ve ibretle istikametimizi belirlemektir. Tevhit inancına dayalı bir birlik ve beraberlik ruhuna sahip olamayan, en temel asgari müştereklerde bile bir araya gelemeyen milletler kendi sonlarını hazırlamış olurlar” şeklinde konuştu.

Yaman’ın ardından Kutlu Doğum Sinevizyonu izlendi. Programın devamında Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir tarafından konferans verildi. Ardından ödül takdimi yapıldı.

HABER-FOTO: BARIŞ GÜR