Yalova’da geçtiğimiz hafta içinde, Yalova Belediye Meclisi’nin konut alanından ticari alana dönüştürdüğü, Yalova Üniversitesi karşısındaki arsa sahibi inşaat firmasının bağış olarak verdiği iddia edilen 1 Milyon TL’nin akıbeti konusunda hala bir netice alınmış değil…

Konu hakkında rahatsızlıklarını açıkça dile getiren AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Cumhuriyet Halk Parti Yalova İl Başkanı Nur Koçak, İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, Demokrat Parti Yalova İl Başkanı Ahmet Özsümer, YASKİ Birlik Başkanı Adnan Kırtay, Yalovaspor Kulüp Başkanı Onay Tuna’nın bu paranın kimin cebine girdiğinin ortaya çıkmasını isteyenlerin başında olduklarını söyleyebiliriz.

Benim tahminim, 1 Milyonun çok az bir kısmı bağış olarak gösterilip, paranın büyük bir bölümünün cebe indirilmiş olduğu…

‘’Zaman her şeyin ilacıdır’’ deriz ya…

Bakıp göreceğiz.

Bu işin peşini de asla bırakmayacağız…

Bağatar, ‘’AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, Grup Kararı ile hareket eder’’

AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, 1 Milyon TL’nin bir siyasi parti, bir spor kulübü ve bir belediyeye bağış olarak verildiği iddialarına, ‘’Benim İl Başkanı olduğum AK Parti’de asla böyle bir bağış alınmamıştır. AK Partili Belediye Meclis Üyelerimiz Grup Kararı ile Meclis’te oylarını kullanmaktadırlar. Benim ve partimin akçeli işlerle asla işi olmaz. İl Başkanı olduğum gün bunu gerek yönetim kurulu üyelerime gerekse de Yalova Belediyesi ve İl Genel Meclis Üyelerime ile net bir şekilde anlattım. Bu işin takipçisi olacağız. Yapanın yanına kar kalmamalı’’ şeklinde görüşlerini açıkladı.

2 Milyon TL’lik ihaleyi alan firmanın eksikleri olduğu resmi ağızlardan da onaylandı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev alan şube müdürlerinin katılım gösterdikleri, 2019-2020 Eğitim-Öğretim 1. ara değerlendirme toplantısında birçok konu ele alındı.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birçok istatistiki bilgilerinin verildiği toplantıda gündeme getirilen konu hiç kuşkusuz 2 Milyon TL’lik ihaleyi alan firmanın servis araçlarında ki eksiklikler oldu. Özel eğitim öğrencilerini taşıyan servis araçlarında görülen eksikliklerden dolayı ihaleyi alan firmaya 90 bin TL civarında ceza kesildiğine dikkat çeken Tosun, bu eksikliklerin ihale kanununa göre verilen 10 günlük süre içinde giderildiğini söyledi.

Kendi branşlarının eğitim olduğunu basın mensuplarına hatırlatan Tosun, ‘’Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü sınıfta kaldı’’ şeklinde ki söylemleri hak etmediklerini belirtti.

Yalova Servisçiler Odası’nın yaptığı basın açıklamasını da haklı bulan Tosun, ‘’Yalova Servisçiler Odası’ndan herhangi bir baskı görmedik. İhaleyi alan firmanın ihale şartlarını yerine getirerek hizmet vermeleri gerektiğini söylediler’’ şeklinde konuştu.

Gelecek hafta başlayacak olan 1. ara tatilde öğrencilerin zamanlarını değerli ve verimli geçirmelerini tavsiye eden Tosun basın mensuplarının sorduğu birçok soruyu Vali Erol ile birlikte cevapladı.

Salman, ‘’Balıkçı sandallarıyla alakalı bir sıkıntı yaşanıyor’’

Safran Deresi’nin deniz ile birleştiği noktada, yıllarıdır balık-ekmek satışı yapan balıkçı teknelerine yapılan tebligat hakkında konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ‘’Balık-ekmek satanlara, ‘’Boşaltılsın diye Yalova Belediyesi’nden tebligat gidiyor. Yalova Belediyesi’nin bu konunu muhatabı olmadığını balıkçıklar çok iyi biliyorlar. Bana geldiler benimle konuştular. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş ile bir görüşme yapmışlar. Destek sözü almışlar. Biz balık-ekmek satılan yer ile ilgili yeni bir projelendirme yapacağız. İmar Müdürlüğü’ne sunacağız.

İstanbul da denizdeki teknelerde bu iş yapılıyor. Yalova’da dere içinde bu iş yapılıyor. Her ikisi aynı şey değil. Millet ucuz bir balık ekmek yesin tabi ki. Ancak bu balıkçıların kullandığı yer sandalı geçti, karayı da kullanıyorlar. Bizim insanımızın iyi niyeti suiistimal ediyor. Küçük bir yer yapacağım diyor, büyüte büyüte dükkan haline getiriyor. Yıkmaya gittiğimizde de biz kötü oluyoruz’’ şeklinde konuştu.

Sn. Salman’ın göremediği bir tek şey var. Bu işletmeler yasal değil ise, neden her yaz dönemi bu sandallarla aynı sırada kebapçı, çaycı, mısırcı, kahveci istediği gibi at oynatıyor…

Siz ve Sn. Güleç, Yalova’da mı yoksa bir başka şehirde mi yaşıyorsunuz Sn. Salman?