Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nin 9. Olağan Genel Kurulu, 29 Ekim 2021 Cuma günü dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Genel kurul öncesi yalan ve yanlış haberler ile şahsıma yapılmaya çalışılan; iftira ve karalamaya yönelik algı operasyonuna en büyük cevap niteliğindeki netice, Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin kullandığı 29 oyun, 22’sini almam olmuştur.

2009 yılındaki ilk adaylığım döneminden bu yana, ateşten gömlek olan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevimi sürekli sekteye uğratmaya çalışan şer güçler; 2012, 2015, 2018 ve en son bu kongrede 2021 yılında da genel kurul öncesi aynı metodu denediler.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyesi olmayan, hatta aralarında berberlikten gazeteciliğe terfi edenlerin dahi olduğu, içinde meslekte merdiven altı tabir edilen kişileri de barındıran bir grubun, toplantı üstüne toplantılar yaparak Ayhan Polat’a karşı karalama kampanyaları düzenlemelerine rağmen sandığa gömülmeleri, Yalova’da alay konusu oldu.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti gibi saygın ve siyaset üstü bir meslek örgütünü, siyasete alet etmeye kalkanlar, 29 Ekim akşamı yedikleri Osmanlı Tokadı ile daha da çirkinleştiler.

Bu güruhun ele başı olan kişi; Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak şahsım başta olmak üzere, tüm üyelerimize, Yalova Valisi’ne ve Yalovalılara yönelik, akla ziyan, mesnetsiz, hiçbir delili bulunmayan, gerçek dışı, kişilik haklarını rencide edici, insanların mesleki onurlarını kırıcı, toplum içinde küçük düşürücü, eleştiri sınırlarını aşan, kanunlara aykırı, gazetecilik etik değerleriyle bağdaşmayan, değil bir gazetecinin aklı selim hiç bir insanın bile asla kullanmaması gereken, ağza alınmayacak argo ifadeler kullanmak suretiyle hakaret etti, tehditlerde bulundu.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetiminin daha ilk toplantısında, ilk gündem maddesi olan görev dağılımının ardından, disiplin kuruluna sevki yapılan bu şahsın, Yalova Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkisinin kesilmesine sayılı günler kaldığının bilinmesini isterim.

Ayrıca, seçim yenilgisinin üstünden üç gün geçmesine rağmen, sağa sola saldırarak, tatmin olmaya çalışan şahıs hakkında suç duyurusunda da bulunacağız.

98 yıl önce cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim tarihinde, dün olduğu gibi bugün de kaybedenlerin hep şer güçler olduğu bu anlamlı günde, bize çifte bayram yaşatan tüm üyelerimize, destekçilerimize ve dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti 9. Olağan Genel Kurulu’nun galibi gazeteci meslektaşlarımız olmuştur.

Hayırlı olsun...