Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıl dönümü...

Millet İradesi ile yönetime gelmiş bir hükümeti, devletin; askeri, polisi, uçağı ve tankı ile kan dökerek, ocaklar söndürerek yapılmaya çalışılan bu hukuksuz girişimi bir defa daha kınıyorum.

15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın soğukkanlı duruşu ve milletimize yaptığı çağrıya, 81 ilde yaşayan milyonların meydanları doldurarak göstermiş oldukları dik duruş, ülkemizde yaşanacak büyük bir kaosun önüne geçti o gece...

Ülkenin içine sokulmaya çalışılan girdap, canlarını feda etmeye hazır Ayşelerin, Fatmaların, Mehmetlerin, Ahmetlerin tankların altına yatacak kadar cesur duruşları, iş makinaları ile yollara barikatlar kurarak ölüme meydan okumaları, vatana yapılan ihaneti tabancalarındaki birkaç kurşun ile hayır diyenlerin dik durdukları bir geceydi...

Bugün ülkemizin her yerinde; özgürce gezebiliyor, bombaların patlamadığı, faali meçhul cinayetlerin işlenmediği bir hayat yaşayabiliyorsak, FETÖ/PYD’ye karşı korkusuzca duran milletin, o dönemin iktidarında ve görev yapanların sayesindedir.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi, Türkiye’yi an az 10 yıl geriye götürürken, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere, Polis, Jandarma, Hukuk, Eğitim vb. kurumlarda çok önemli tahribatlara sebep oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu zorlu süreçte ekonomik krizler yaşayan bir ülke durumuna düşürüldü. 

Kimilerine göre ‘Planlı Darbe Girişimi’ olarak değerlendirilen, savaş jetleri, tank ve zırhlı araçlarla, makineli tüfeklerin kullanıldığı bu hain girişimi ne yazık ki savunacak kadar alçalanlara da tanık olduk.

Vatan ve Millet uğruna şehit düşen; vatandaş, asker ve polisimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve afiyetler diler, böylesi bir hainliğin bir daha Ay Yıldızlı bayrağımız altında yaşanmamasını temenni ediyoruz.