Yalova’nın son yılarda en büyük sorunu otopark ve trafik. Yalova’nın merkezine giriş ve çıkış noktalarını, sokak ve caddelerini karış karış bilen biri olarak, yetkililere sesleniyorum; ‘’Kentin, cadde ve sokaklarında ki yol kenarlarını gasp eden eşkıyalara ‘DUR’ deyin...’’

Yalova Belediye Başkan Vekilliği görevine bundan 1,5 yıl önce seçilen Mustafa Tutuk’un göreve başladıktan sonra, Parkometre uygulamasını sonlandırması, araç sürücüleri tarafından büyük takdir görmüştü.

Yolları işgal edenlere yaptırımlar gerek  

Yalova’da, ne yazık ki bir başka önemli sorun ise cadde ve sokakların; duba, sandalye, saksı, kilitli demir kazıklarla işgal edilmesi.

Acı olan ise, Yalova Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri ile Yalova Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesinin bu işgale seyirci kalıyor olmaları...

İşyeri ile evlerinin önlerinde ki yol boş olmasına karşın, yasal olmayan bu işgallere yetkili kişiler neden sessiz kalıyor?  

Türkiye’de yaşayan her vatandaşın hakkı olan, yol ve kenarlarına; kilit ile açılıp kapanan demir direk ve dubalar konularak yapılan hak gaspına, daha ne kadar seyirci kalınacak?

Yalova’nın cadde ve sokaklarını; işgal edenler, kul hakkına girmiyorlar mı?

Cadde ve sokaklardaki boş araç park alanlarının, her araç sahibi tarafından kullanılma hakkı, neden birileri tarafından gasp edilmesine seyirci kalınıyor?   

Araç sahipleri, esnaf ve mesken sahipleriyle, kavga ve tartışmalar mı yaşamalı?

Yetkililerin bu sorun karşısında ki sessizlikleri, Yalova’da yaşayan araç sürücülerini çileden çıkarmış durumdu.

Birçok araç sahibi, ‘’Hiçbir esnaf ve mesken sahibi boş bir yol kenarını eşkıya gibi işgal edemez’’ diyor.

Araç sahipleri, Yalova Valisi Muammer Erol ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’un konuya el atmalarını bekliyor.

Bu yaşanan haksızlığın, kaçınılmaz olaylara sebep olmaması için; duba, sandalye, saksı, kilitli demir kazıklarla işgaline ‘DUR’ denilmesini istiyor.    

İndirme ve bindirme noktaları araçların park yeri olmasın

Mal indirme ve bindirme noktalarına saatlerce otosunu park edenlere ise büyük tepki olduğu kadar, buna göz yuman yetkililere büyük eleştiriler söz konusu...

İşyerlerine mal indirip, bindiren araç sahipleri, bu alanların ticari olmayan araçlar tarafından işgal edilmesine isyan ediyorlar.

İndirme ve bindirme noktalarının, mal indirme ve bindirme dışında boş tutulması gerektiğinin altını çizen ticari araç sürücüleri ve esnaflar, bu noktaların sık sık trafik ekipleri tarafından kontrol altında tutulmasının gerekliliğine inanıyorlar.