29 Ekim 1923’de kurulan Cumhuriyet’in 95. Yılını, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü kutluyoruz. İl merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde yapılacak olan törenlerde, Halkın özgürlüğü ile ‘Egemenliğin kayıtsız ve şartsız’ millette olduğu Cumhuriyet rejimini kutlayacağız.

 Cumhuriyet’in kurulmasında canlarını feda eden şehitlerimiz başta olmak üzere, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da rahmetle anacağız. 

Erzurumlular Derneği Lokali’nin açılışı muhteşem oldu

Altınova Anadolu Erzurum Kültür Ve Dayanışma Derneği’nin Lokali geçtiğimiz hafta sonu yapılan görkemli bir açılış ile hizmete girdi.

Dernek Başkan Ferman Durmaz ve yönetim kurulu üyelerinin haftalar öncesinden, büyük emeklerle hazırladıkları açılışa, özellikle Yalova dışından Erzurumlu milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar, meslek odaları, STK başkanları ve yöresel ses sanatçılarının katılımı her yönüyle gurur vericiydi.

Dernek Başkanı ve yönetimde yer alan hemşehrilerimizin, Altınova ilçesinde göstermiş oldukları bu dayanışmanın Yalova il merkezde örnek olasını temenni ediyor, bu başarılı organizasyondan yüzlerinin akıyla çıkmalarını alkışlıyorum.       

Mobbıng ile Mücadele Derneği Genel Başkanıyla ziyaretler

 2010 yılında Ankara da kurulan Mobbıng ile Mücadele Derneği’nin Genel Başkanı İlhan İşman, Yalova İl Temsilcisi Nilgün Turan Haybek, Ufuk Demirhan, Özlem Gülbahar ile Turizm Uygulama Otel’de ilk olarak basın ile, ardından Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Yalova Vali Yardımcısı İrfan Demiröz ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı makamlarında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyaretlerde amaçlarının, günlük hayatta hiçbir alanda Mobbıng uğrayan mağdurlar olmamaları noktasında Türkiye genelinde 23 ilde temsilcilik kurduklarını belirtin Mobbıng ile Mücadele Derneği Genel Başkanı İlhan İşman, ülke genelinde Mobbıng uygulamasına maruz kalan kişi sayısı, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde şikayet edilmeleri vb. konularda yapılan bilgilendirmeler. Mobbıng ile Mücadele Yalova il Temsilciliği Yönetimini oluşturan isimlerle tanışma gerçekleşti.

Gerek basın mensupları, gerekse de ziyaretlerini gerçekleştirdiğimiz kurumların başındaki kişilerden aldığımız olumlu tepkiler, bir hayırlı işe daha hizmet vermeyi bizlere nasip etti.