Covid-19 salgın hastalığı ile başlayan, ardı ardına hayata geçirilen tedbirler ve pik noktadan sonra yavaş yavaş inişte görülen yüzyılın belası hastalığın sona ermesi için verilen mücadele, sabır ve dua ile bu kabus dolu günlerin çok yakında geçeceğini temenni ediyorum.

Vekil Özel, Yalova’da ne gibi hizmetler yapıldığını soruyor

Cumhuriyet Halk Parti Yalova Milletvekili Özcan Özel, hafta başında yaptığı yazılı açıklamada, Covid-19 salgın hastalığı sürecinde Yalova’da ne tür hizmetler yapıldığını sorguluyor.

Yalova’da alınan önlemler ve evde kal çağrıları nedeniyle binlerce iş yerinin kapatıldığını, çalışan kesimin işsiz kaldığını, ekonomik faaliyetlerin durma noktasına geldiğine vurgu yapıyor.

Özel, ‘’Bugüne kadar Türkiye genelinde 4,4 milyon aileye ödeme yapıldığı açıklanmaktadır. Bu ödeme, bu salgın ortaya çıkmadan öncede yapılan bir ödemedir.’’ İddiasında bulunuyor.

Bu düşüncesini, ‘’Yalova’da bu yardım, salgın ortaya çıkmadan önce kaç aileye ödeme yapılıyordu, salgın nedeniyle bu sayı kaça çıktı?’’ sorusunu kentin yönetiminde söz sahibi olanlara yönelten Vekil Özel, bunun dışında cevaplanması gereken 9 tane daha sorunun da cevaplanmasını istiyor.

İller bazında günlük veriler açıklansaydı ne olurdu?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi ilan edilen Koronavirüs salgını tedbirlerinin alınmaya başlandığı tarihten bu yana, Yalova Valiliği, İl, İlçe ve belde belediyeleri ile birçok kamu ve özel kurumların yaptıkları hizmetleri, Manşet, Çiftlikköy ve Çınarcık gazetelerimiz ile haber portallarında haftalarca gündeme getirdik. 

Birçok esnaf, işçi, çiftçi, iş adamı için oldukça büyük ekonomik kayıplarla geçen bu süreçte, kentin yönetiminde söz sahibi kurumların başında bulunanların gece-gündüz demeden, Covid-19’un yayılmaması noktasında canla, başla çalıştıklarına da tanık olduk.

Bu süreçte, gazeteci olarak doğru bulmadığım en önemli konu, Yalova’da Covid-19 salgın hastalığına yakalanarak ölen vatandaşlarımızın sayısının kaç olduğu, kaç kişinin bu salgına yakalandığı, kaçının öldüğü, kaç tanesinin ise bu hastalıktan kurtulduğu bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılmayan gerçek bilgilerdir.

Bu konuda yaşanan bilgi kirlilikleri vatandaşlarımızı çok büyük paniğe sevk ederken, özellikle sosyal medya hesaplarından gazeteciliğe soyunanlar, bilgi kirliliğinin başkahramanı olmayı şu süreçte de başarmışlardır.  

Ramazan Ayı’nı yarıladık

Ramazan Ayı’nın yarısını geride bıraktığımız bu günde, Allah yapmış olduğumuz tüm ibadet ve sevapları kabul etsin.

Ramazan Bayramına tüm sevenlerimize kavuşmayı hepimize nasip etsin.