Uzun bir süredir bütün Dünya, Covid-19 adlı bir virüsle mücadele etmektedir.

Henüz bir aşısı bulunmayan virüsle ilgili tüm ülkeler sokağa çıkma yasağı dahil olmak üzere bir çok tedbir almış ve bu tedbirlere uyulduğu ölçüde zaman zaman mücadelede çok büyük başarılar elde edilmiştir.

Salgın başladığı günden itibaren kapatılan birçok işyeri yeniden açılmış, hayatımızın büyük bir bölümünde normale dönülmüştür.

Görünen o ki aşı bulununcaya kadar hepimiz gerekli tedbirleri alarak bu virüsle yaşamaya devam edeceğiz.

Son günlerde özellikle maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamamız sonucu her geçen gün hasta ve ölü sayımız hızla artmaktadır.

Bu bağlamda virüsün başladığı günden beri kapatılan ve açılmayan sadece okullar kalmıştır.

Günlük hayatımızda Pandemi tedbirlerine uymadığımız ve çocuklarımızı okula göndermediğimiz her gün çocuklarımız hem eğitimlerinden uzak kalmakta hem de günlerini sokakta ya da evde TV karşısında geçiren çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaktayız.

Yetiştirme Kursları adı altında 8. Ve 12. Sınıflarda yüz yüze eğitime başlayan çocuklarımızın Pandemi kurallarına harfiyen uymaları ise biz eğitimcileri mutlu etmekte, geleceğe dair umutlarımızı artırmaktadır.

Çocuklarımızın sağlığı elbette her şeyden daha önemlidir. Onların sağlığını düşünmek ve bu konuda gereğini yapmak elbette hepimizin görevidir.

Milli Eğitim Bakanlığı Pandemi kurallarını yerine getiren okullarda tüm sınıflarda yüz yüze eğitimi bir an önce başlatmalıdır. Okul idaresi ve öğretmenlerimiz okullarda çocuklarımızı bir an bile yalnız bırakmayacak ve onların tedbirlere uymalarını en iyi şekilde sağlayacaklardır.

Şu anda çocuklarımız için en sağlıklı yer Pandemi kurallarına hazır olan okullardır. Sokakta ve evde kontrolsüz olan çocuklarımızın sağlığı çok daha fazla tehlikededir.

Bize düşen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen uymaktır. Bu kurallara uymadığımız her gün nerede olursa olsun çocuklarımızın sağlığını tehlikeye atmaktayız.

Hayatın her alanının normale döndüğü bu günlerde çocuklarımızın okullarından ayrı kalmalarının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Ülkemin ve tüm insanlığın bir an önce bu virüsten kurtulması ve yeniden eski sağlıklı günlere dönmesi en büyük dileğimdir. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.