Koronavirüsünün ülkemizi sardığı bu dönemde kendimizi eve kapadık ve bir süre de böyle devam edeceğiz. Maalesef evde vakit geçirdikçe birçok sağlıksız besini hayatımıza dahil ediyoruz. Bugün evde yaptığımız sağlığımıza faydasından çok zararı olan tatlı tariflerine alternatif olması için birkaç tarif önerisini sizlerle paylaşacağım.

İncirli bar

5 -6 adet kuru incir

1 avuç çiğ fındık/ badem

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Kaynar su

Hazırlanışı: kuru incirleri bir kaseye koyun ve üzerine kaynar su ilave edin. 5 dakika yumuşamalarını bekledikten sonra suyu süzün. Blender ile incirleri kremsi kıvam alana kadar parçalayın. Üzerine fındığı ve Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın. Streçfilm serdiğiniz tezgaha karışımı dökün ve kare şekil verin. Dolapta 15 dakika bekletin ve dilimleyerek afiyetle tüketin.

Muzlu kurabiye

2 adet olgun muz

2 yemek kaşığı kakao

1 adet yumurta

1 avuç badem ya da fındık

2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Muzu güzelce ezin, kalan tüm malzemenin hepsini karıştırın. Yemek kaşığıyla, tepsiye yuvarlak kurabiye şekli verin. 175-180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kakaolu yulaflı puding

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı kakao

1 adet muz

1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

Hazırlanışı: tencereye sütü ve yulafı alın, içerisine kakaoyu da ekleyin ve yulaf sütü çekip lapa bir kıvam alana kadar pişirin. Sonrasında karışımı bir kaseye alın ve üzerine muz dilimleyerek ve fıstık ezmesi ekleyerek tüketin. Afiyet olsun.