Koronavirüs nedeniyle tüm insanlık beş aydan daha fazla bir zaman diliminde büyük bir mücadele vermektedir.

Bu süreçte tüm Dünya bir kasaba olmuş renk, dil, din, ırk farklılıkları gözetmeksizin tanımadığı bir virüse karşı hep birlikte büyük bir mücadele vermiştir.

Bu süreçte ‘’insanı yaşat ki devlet yaşasın’’ değeriyle hareket eden ülkemizde genç, yaşlı, zengin, fakir vs. hiçbir kişi mağdur olmamış, sağlık hizmetleri bütün insanlarımıza ücretsiz bir şekilde verilmiştir.

Ayrıca yurt dışındaki vatandaşlarımızın da devlet imkanları ile ülkemize getirilmesi ayrı bir gurur kaynağımız olmuştur.

Medeniyetlerini sadece maddiyat ve bireysellik üzerine kurmuş ve yıllarca bizlere medeni diye dayatılan batı toplumlarında ise yaşlılar toplu olarak huzur evlerinde ölüme terkedilmiş, doktorları ise koruyucu elbise yerine çöp torbaları kullanmıştır. Parası ve sosyal güvencesi olmayanlar ise ölüme terkedilmişlerdir.  Bu ülkelerin nüfusa göre ölüm sayılarına baktığınızda Müslüman Türk Milleti’nin bin yıldan beri vermiş olduğu insan merkezli medeniyet savaşının ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

Devletimiz virüsle ilgili her türlü tedbirleri alırken sağlık çalışanlarımızın tüm Dünya’ya örnek olan vermiş olduğu mücadele tarihin altın sayfalarında yerini almıştır.

Ayrıca bu süreçte bütün kişi, kurum ve kuruluşlar seferber olarak üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yapmışlardır. Meslek liselerimizin çok hızlı bir süreçte sağlık ürünleri konusunda üretim sürecine katılmaları ise ayrı bir gurur kaynağımız olmuştur.

Virüsle mücadelede Kurtuluş Savaşı ruhuyla mücadele eden sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Başkalarının hayatlarını kurtarmak için kendi hayatlarını feda eden sağlık şehitlerimiz birer kahraman olarak tarihin altın sayfalarında yerini almışlardır.

Bu büyük mücadele sonunda 1 Haziran itibarı ile ülkemizde normalleşme adına birçok kısıtlama kaldırılmış ve hayat yeniden kaldığı yerden başlamıştır.

Bizlere düşen yeni hayatımızda maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uymaktır. En küçük bir ihmalimiz büyük emekler harcanarak kontrol altına alınan virüsün yeniden ve daha şiddetli bir şekilde geri gelmesine neden olabilir.

Bu mücadeleyi olağanüstü bir şekilde veren sağlık çalışanlarımızın virüsle ilgili aşıyı ve ilacı da bulmaları en büyük temennimdir. Hoşça kalın, maske takın, sosyal mesafede kalın, sağlıcakla kalın.