Bir arkadaşınızla bir kafeye gidip bir konuyu konuşmak istiyorsanız inanın bu çok zor. Çünkü maalesef müzikten konuştuklarınızı duymanız mümkün değil. Bir bar eğlencesi tercih etsem oraya giderim zaten. Oysa benim istediğim sadece arkadaşımla iki kelam edebilmek. Oturduğumuz kafelerde yarım saat sonra açılan müzik sesi ciddi bir baş ağrısı yapıyor. Rica ettiğimizde de sadece beş dakika müziği kısıyorlar. Tabi ki müzik de olsun ama baş ağrıtan yerine sakin yormayan müzikler olsun.

Gittiğim kafelerin yetkililerini defalarca çağırıp, bu yaptıklarının doğru bir şey olmadığını hatta müşteri sayısını bile azaltacağını söylemişimdir. Tabi müzik açmayan ya da müziğin sesini açmayan kafeler de var. Onları tebrik ediyorum. Çünkü bizim gibi orta yaş grubu sanırım biraz daha sakin ve anlaşılan bir ortam tercih ediyor.

Bazen toplantı yapmamız gereken zamanlarda da tercih edilen yine bu tür yerler oluyor. Gerçekten kafelerdeki bu müzik kirliliği hiç de hoş değil. Hatta bununla bazen mağazalarda da karşılaşıyoruz. O mağazadan değil bir şey almak içeri bile girmek istemiyorum.

Niye böyle bir yol tercih ediyorlar onu da anlamıyorum. Aslında müziği çok seven biriyim ama yerinde ve zamanında. Konuşma uğultularına bir de müzik eklenince bir çay içip dinlenmeye gittiğimiz yer çekilmez bir yere dönüşebiliyor. Lütfen gittiğimiz kafelerde siz de bu durumdan şikâyetçiyseniz -ki inanıyorum çoğunuz benim gibi düşünüyorsunuz- Lütfen kafe yetkililerini uyaralım. Belki oturacağımız sakin kafelerin sayısı artar.