Kar taneleri. Geometrik şekilleriyle bir matematik harikası. Çocukluğumuzun en güzel günlerinde oyunlarımızda bize eşlik eden. Bazen birleşerek insana, doğaya zarar veren.

Kar taneleri tek başına doğaya ve insanlığa hiçbir zarar veremez. Hatta avucumuzun içerisinde saniyeler içerisinde buharlaşarak yok olur.

Kar taneleri bazen kara parçalarına yorgan olur ve binlerce canlının hayata tutunmasını sağlar. Bazen birleşerek çığ oluşturur ve onlarca insanın ölümüne yol açar.

Geçtiğimiz yıllarda doğuda bir çığ felaketinde onlarca insanımızı kaybetmiştik. O çığ felaketinde kurtarma çalışmalarına katılan bir Mehmetçiğin çaresizliğini gösteren fotoğrafı hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor.

Bir kar tanesi. Olumlu tarafından bakarsanız sayısız faydalarını, olumsuz tarafından bakarsanız ise sayısız zararlarını görürsünüz.

Günlük yaşantımızda sivil toplum örgütlerinde, devlet kurum ve kuruluşlarında, siyasi partilerde belli görevler üstleniriz. Bu görev alanlarımızda yaptığımız küçük olumlu ve olumsuz davranışlar kar taneleri gibi birleşerek ya temsil ettiğimiz misyona katkı sağlar ya da çok büyük zararlar verirler.

Herhangi bir kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve siyasi parti ile bir şekilde adınız birlikte anılıyorsa yaptığınız her harekete, söylediğiniz her söze dikkat etmelisiniz.

Makamların, mevkilerin ve gücün sihirli Dünyasına kendinizi kaptırıp, adalet duygusundan uzaklaşır ve yanlış işler yaparsanız belli bir süre sonra bunların toplamının oluşturduğu sorunların altından kalkamazsınız. Kendi davanıza kendi hatalı davranışlarınızla ihanet etmiş olursunuz. Sonra başkalarının merhametine sığınarak aciz ve zavallı duruma düşersiniz.

Hiçbir makam, hiçbir mevki, hiçbir dava, hiçbir siyasi görüş insanlık onurundan daha önemli değildir.

Davalara hizmet insani değerleri ön planda tutarak ve herkese eşit davranılarak yapılır. Unutmayın insan olmada hiçbir şey olamazsınız.

İnsan olmayı başarabilenlerin davası ise insanlık davası olup, bununda değerleri bütün Dünya’da aynıdır.

Bindiğiniz dalı keserken altındaki uçurumu göremezsiniz, düşerken çığlığınızı sizden başka kimse duymaz. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.