Yalova’da Medya alanında hep ilkleri yapmayı başaran bir kişilik olarak, geçtiğimiz hafta sonu en son 2019 Mahalli Seçimler öncesi yaptığım ‘Ayhan Polat’la 1’e 1 Kent Buluşmaları’ programının ardından, 2020 yılının Ramazan Ayı’nda 30 gün boyunca her akşam TV YALOVA stüdyolarında; YouTube, Instagram ve Facebook hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanan dini programla beraber 2021 yılının başında, Revizyon Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, araştırmacı gazeteci Hakan Korkmaz ile izleyicilerimizin karşına çıktık.

‘Ayhan Polat’la 1’e 1 Kent Buluşmaları’ programının 21. konuğu olan usta gazeteci Hakan Korkmaz’a Kent gündeminin aktörleri olan siyasiler hakkında birçok sorular yönelttim.  

Araştırmacı-gazeteci Hakan Korkmaz, 2014-2020 yılları arasında Vefa Salman Başkanlığı döneminde Yalova Belediyesi’nde yaşanan birçok usulsüzlüklerden dolayı borç batağının içine sokulduğunu ve hizmet edemez bir duruma getirildiğini, belgeleriyle TV YALOVA izleyicilerine anlattı.

Yalovalıların bilmediği birçok konunun aydınlığa kavuştuğu ‘Ayhan Polat’la 1’e 1 Kent Buluşmaları’ programında Hakan Korkaz’a, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın neden tutuksuz yargılanıp, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklu yargılandıklarını, Yalova Belediyesi’nin kim ve kimler tarafından talan edildiği sorularını yönelttim.

27 Şubat 2020’de, Anayasanın 127. maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47. maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın, CHP İl Binasında yapılan basın toplantısında, sosyal medya hesaplarında ‘Benim bir suçum yok’ şeklinde ki açıklamaları ile Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yönelik, ‘Yaptıkları Hizmet değil, Yalova’ya ihanettir’ şeklindeki söylemlerine, araştırmacı-gazeteci Hakan Korkmaz’ın ortaya döktüğü belgeler, Yalova kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Yaklaşık olarak, 1 saat süren programda, Vefa Salman döneminde Yalova Belediyesi’nin kasasına giren halkın parasının nasıl çarçur edildiği, yapılmayan işlerin kılıfına uydurularak Yalova Belediyesi kasasının nasıl boşaltıldığı, bir önceki dönem Yalova Milletvekili ve en son 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Parti’den Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ‘VEFASIZLIK’ yapan Vefa Salman’ın, aynı ‘VEFASIZLIĞI’ şu an tutuklu yargılanan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e de yaptığını, deneyimli gazeteci Hakan Korkmaz açıkça ifade etti.

Yalova’da doğru haber, yorum ve birbirinden önemli konu ve konuklarla, kent siyaseti başta olmak üzere; sağlık, spor, sanat, eğitim, inanç ve iş insanına yönelik programlarla sürekli olarak eviniz ile işyerinizde sizlerin karışışına, TV YALOVA’da olacağız.

Bizi izlemeye devam edin...