Hafta başında Yalova Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yıl Açılışına, 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı ve 28. TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın da katılımıyla, Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa katıldım.

Yalova Üniversitesi Senatosu tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Milleti’ne katkılarından dolayı Yıldırım’a, Yalova Üniversitesi Doktora Diploması takdimi yapıldı.

Sn. Binali Yıldırım’ın, Yalova Üniversitesi’nin 2019-2020 Yılı Akademik açılışına katılımlarını sağlayan ve Yalova Üniversitesi Doktora Diplomasıyla onurlandıran, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve Üniversitesi Senatosu’nu tebrik ediyorum.

1,5 yıl önce adeta enkaz durumunda olan Yalova Üniversitesi’ni, 2019-2020 Yıl Akademik açılış programında, gerek organizasyonun kusursuzluğu, gerek davetlilerin yoğun katılımı ile beraber Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin açılış konuşmasında yaptığı sunum, katılımcılarla paylaştığı bilgiler, Yalova Üniversitesi’nin; 7 fakülte, 5 meslek yüksek okul, 2 enstitü, 13 araştırma merkezi, 1 yüksek okul ile toplamda 123 bölümüyle eğitim ve öğretim verdiğini, gururla dinledim.

Akademik personel sayısı 535, yardımcı personel sayısı 314 olmak üzere, toplam 849 personelin istihdam edildiği, öğrenci sayısının ön lisans 6716, lisans 6946, lisansüstü düzeyde de 1100 olmak üzere yaklaşık 15.000 olduğu bilgisiyle, Yalova’ya ne kadar büyük bir katma değer sağlandığı gerçeğini öğrendik.

2008’den önceki özellikle kış aylarında, akşam saat 17.00’dan sonra bomboş Yalova cadde ve sokakları yerine; şimdilerde yaşanan hareketliliğin gerçek sebebinin Yalova Üniversitesi olduğunu, bu kentte doğmuş, büyümüş ve 24 yıldır gazetecilik yapmış biri olarak görebilenlerdenim.

Rektör Cebeci’nin elinin değdirmesiyle, istikrarlı çıkış yakalayan Yalova Üniversitesi, Yalova merkez başta olmak üzere tüm ilçelere ekonomik, sosyal, kültürel katkılar sağladığını, Yalova Üniversitesi’ne bağlı Yüksek Okul ve Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerle kentte yıllardır istenilen, arzulanan hedefe geldiğini görmekteyiz.

Altınova ilçesinde hafta içinde açılışı gerçekleştirilen, Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksek Okulu’nun, başarılı idarecilik başta olmak üzere; çaba, emek, istek ve çalışmanın bir neticesi olduğunu görebilmekteyiz.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satıştayken, son anda Yalova Üniversitesi’ne tahsisini gerçekleştirdiği Çiftlikköy ilçesinde bulunan ETİ Bank eski arazisinde, Yalova Üniversitesi bünyesinde düşünülen çok amaçlı Uluslararası Kongre Merkezi ve 2 Uluslararası Çalışma Merkezi’nin planlanması, Yalova’ya, Çiftlikköy ilçesine yapacağı katkıyı şimdiden ben hayal edebiliyorum.

Bu projeler hayata geçtiğinde ise tüm Yalova’nın, Yalova Üniversitesi yöneticilerinin başarılarını ayakta alkışlayacaklarını da bugünden söyleyebiliyorum.