Kakaolu kek

Malzemeler:

2 yumurta, 5 yemek kaşığı pekmez, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 çay bardağı yulaf, 2 çay bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı: Yumurtaları iyice çırpın. Tüm malzemeleri ekleyin, karıştırın ve kek kalıbına koyun. 180 derece30-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yulaflı kurabiye

Malzemeler:

3 adet olgun muz, 1,5 bardak yulaf ezmesi, 3 kuru kayısı + 3 gün kurusu, üzeri için damla çikolata, tarçın

Hazırlanışı: Bir kapta muzları ezin. İçerisine yulaf ezmesini ve küp küp doğradığınız kuru meyveleri ekleyin. Tarçını da katıp güzelce karıştırın. Tepsiye yağlı kağıdı serip yemek kaşığı yardımıyla parçalara ayırın. Parçaların üzerine damla çikolata serpin ve 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyenizi kahvenizin yanında afiyetle tükete bilirsiniz.

İncirli bar

Malzemeler:

5 -6 adet kuru incir, 1 avuç çiğ fındık/ badem, 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi ve Kaynar su

Hazırlanışı: kuru incirleri bir kaseye koyun ve üzerine kaynar su ilave edin. 5 dakika yumuşamalarını bekledikten sonra suyu süzün. Blender ile incirleri kremsi kıvam alana kadar parçalayın. Üzerine fındığı ve Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın. Streç film serdiğiniz tezgaha karışımı dökün ve kare şekil verin. Dolapta 15 dakika bekletin ve dilimleyerek afiyetle tüketin.

Muzlu kurabiye

Malzemeler:

2 adet olgun muz, 2 yemek kaşığı kakao, 1 adet yumurta, 1 avuç badem ya da fındık, 2 yemek kaşığı bal

Hazırlanışı: Muzu güzelce ezin, kalan tüm malzemenin hepsini karıştırın. Yemek kaşığıyla, tepsiye yuvarlak kurabiye şekli verin. 175-180 derecede 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.