15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinleri, hafta içi Yalova Merkez başta olmak üzere tüm ilçelerde yapıldı.

14 Temmuz, 2021 Çarşamba günü il protokolünün katılımıyla, Bursa Yolu Paşakent kavşağında, 15 Temmuz Şehitler Hatıra Ormanında ağaç fidanı dikimiyle başladı.

Gün içinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi ve 15 Temmuz Anı Defteri, Cevdet Aydın Parkında vatandaşlarımıza açılırken, Yalova Kent Müzesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi açılışı gerçekleşti.

15 Temmuz 2021 Perşembe günü ise; Yalova Şehitliği ile Yalova Polis Şehitliği ziyaret edildi ve Yalova Merkez Camiinde gün içinde Mevlid-i Şerif okundu. 

Yalova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen “15 Temmuz” konulu konferans, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. 

Final ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı ile tamamlandı.

İki gün süren etkinliklerde, katılımcılarda eksik gördüğüm en önemli şey, gerçek anlamda bu hain darbe girişimini idrak edememeleri ve yaşananlardan ders almalarıydı...

Şehitliklerde yapılan tören ve yapılan dualarda ara ara hüzünler yaşandı ama, final gecesi bundan 5 yıl önce yaşanan duruşu, duyguyu ve atmosferi bize yaşatmadığı gerçeğiydi...

Meydanda yapılan törende, Yalova Valimizin konuşması ile Yalova İl Müftümüzün yaptığı dua berbat bir ses sistemi yüzünden duyulamadı.

Sahneye davet edilen öğrencileri onure eden sözler, sadece sunumu yapan eğitimci Yasemin Kaşıkçı tarafından yapılırken, vatandaşlarımızın milli duygularını kabartan, tankların altına canları pahasına yatan kahramanlar anlatılmadı.

O gece bizlere, dehşeti, ihaneti yaşatan asker ve polis klığına gerin teröristlerin milletin üstüne yağdırdıkları kurşunlar pek de iyi anlatılmadı....

Bir tas helva, bir bardak su için kalabalık oluşturanlar, bu gecenin anlam ve öneminden çok uzak bir gece yaşadılar bana göre...

Tavsiyem olacak; 15 Temmuz hain Darbe Girişimi programının yapılacağı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına gelmeden önce, o gece İstanbul, Ankara ve diğer illerde yaşanmış gerçekleri bire bir yaşayan; Şehit aileleri ve gazilerden dinleyen gelsin...

Ne olur...