Kakaolu yulaflı puding

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı kakao

1 adet muz

1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi

Hazırlanışı: tencereye sütü ve yulafı alın, içerisine kakaoyu da ekleyin ve yulaf sütü çekip lapa bir kıvam alana kadar pişirin. Sonrasında karışımı bir kaseye alın ve üzerine muz dilimleyerek ve fıstık ezmesi ekleyerek tüketin. Afiyet olsun.

Kakaolu hurmalı fit toplar

Malzemeler:

15-17 adet orta boy yumuşak hurma

1 yemek kaşığı dolusu kakao

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

3 mandalina kabuğu

Bulamak için:

2 yemek kaşığı toz fıstık

2 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi

Hazırlanışı: Bir kaba çekirdekleri çıkarılmış hurmaları koyun ve üzerine sıcak su ekleyin, 5 dk. bekletin. Suyunu süzün ve blenderden geçirin, üzerine kakaoyu, Hindistan cevizini ve mandalina kabuğunu ekleyin. Tekrar blenderden geçirin. Biraz yumuşak kıvamlı olduğundan 15 dakika dondurucuda bekletin. Dolaptan çıkarıp ceviz büyüklüğünde toplar yaparak Hindistan cevizine ya da toz fıstığa bulayın. Afiyet olsun.

Yulaflı bar

Malzemeler:

1 küçük muz,

1 yemek kaşığı kakao,

1 su bardağı yulaf ezmesi,

1 yemek kaşığı hindistan cevizi,

1 avuç fındık,

Portakal kabuğu,

Hazırlanışı: Muzu ezin, üzerine kakaoyu ekleyip yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Sonrasında geri kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ve 1 saat dondurucuda bekletin. Ardından dilimleyin. (10 dilim çıkıyor.) Oda sıcaklığına geldikten sonra servise sunun. Afiyet olsun.