Gazetecilik mesleğine başladığım 1995 yılından bu yana Yalova’nın il yapılması ve ardından gelen yatırımları yıl yıl takip eden bir gazeteci olarak, dönemin iktidarda olan partileri; Doğruyol, sonrasında Kurulan Refah-Yol ve Ana-Yol-M Hükümetlerinde, Doğruyol Partisi Yalova Milletvekili merhum Cevdet Aydın ile Anavatan Partisi Yalova Milletvekili ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevinde bulunan Yaşar Okuyan’ın bu kente çok büyük hizmetler yaptığını çok yakından bilenlerdenim. 

2002’de iktidara gelen AK Parti, Şükrü Önder, İlhan Evcin, Temel Coşkun, Fikri Demirel dönemleri ile Ahmet Büyükgümüş-Meliha Akyol dönemi ile kıyaslandığında, özellikle; AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini başarıyla yapmış, bugün AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün Ankara ayağında, Yalova için ne kadar önemli hizmetleri olduğunu bilenlerdenim.

Hafta içi, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, Yalova merkezden seçilen mahalle muhtarlarıyla, 400 Yataklı Yalova Devlet Hastanesi’nin tamamlanan hizmet binasına ziyarette bulundular. 2015 yılında yapılan Genel Seçimler öncesi AK Parti Yalova Milletvekili Adayı Fikri Demirel’in seçim propagandası olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanesi, bugün tamamlanma aşamasına geldi.

Yaşanan ekonomik kriz ve pandemi dönemine rağmen, bu eserin Yalova’ya kazandırılmasında büyük emekleri bulunan, Yalova Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi’nin açılmasını sağlayan, Çiftlikköy’deki eski Etibank Tesislerinin Yalova Üniversitesine tahsisinde de büyük emekleri bulunan; AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar’ı, Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ü, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’yi, AK Parti Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel’i ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’u tebrik ediyorum. 

Kendinize yakışanı yapın...

Yalova’da Cumhur İttifakını oluşturan, AK Parti, MHP ve BBP’li İl Teşkilatlarının, uyum içinde millet ve devlet için çalıştıklarını, ‘Ayhan Polat’la 1’e 1 Kent Buluşmaları’ programları ve ‘Kalemin Gölgesi’ köşe yazılarımda sık sık dile getirmişimdir.

Ama ne yazık ki, AK Parti’nin Yalova’da ki kurmaylarına yönelik ağır eleştirilerden, Büyük Birlik Partisi Yalova İl Başkanı Sn. Cengiz Çetin’in sosyal medyadan yaptığı paylaşım ve bire bir yaptığımız görüşmelerde haberim oldu. 

Yalova 2 oda bir salon. Saygı ve samimiyet kuralları içinde, Yalova’da çözülmeyecek hiçbir sorunun olmayacağı kanaatindeyim. İster iktidarla ister ittifakla ister muhalefetle olsun… Sonuçta her hizmet, Yalova ve Türkiye için olduktan sonra...

Tebrikler Işılak...

Geçtiğimiz haftanın son gününde Yalova Kantin İşletmeleri Derneği Selim Işılak, pandemiden dolayı sıkıntılı bir dönem geçiren kantincilere yönelik yardımda bulunan kurum ve kuruluşların idarecilerini Donanma Tesislerinde sabah kahvaltısında ağırladı.

Yalova Valisi Muammer Erol ve Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yaptıkları desteklerinden dolayı birer plaket taktim etti.

Çalışkanlığı ve üretkenliği ile Yalova’da birçok esnaf odasının yapamadığını, Yalova Kantin İşletmeleri Derneğinin çatısı altında yapmayı başaran Işılak’ı tebrik ediyor, başaralı çalışmalarının devamını diliyoruz.

2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun. Bu hafta, ilk eğitimlerini almaya başlayan minik öğrencilerimizin ardından, önümüzde ki hafta 6 Eylül 2021 günü tüm okullarda yüz yüze eğitim başlıyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul idarecileri ile velilerimize hayırlı bir eğitim ve öğretim yılı geçirmelerini temenni ediyorum. Yaklaşık 2 yıldır yaşanan pandemi sürecinde çok büyük maddi kayba uğrayan Kantinci esnafı için bereketli bir 2021-2022 yılı olmasını arzuluyorum.