Yalova Belediye Meclisi 06 Mart 2020’de Olağanüstü toplandı. 27 Şubat 2020 tarihinde, İçişleri Bakanlığı kararıyla ‘İhaleye fesat karıştırmak ve zimmet’ suçlarından dolayı görevden uzaklaştırılan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın başkanlık yapamadığı Yalova Belediye Meclisine, Başkanvekili Nusret Karaalioğlu Başkanlık yaptı.

Tek gündem maddesi olan Yalova Belediye Başkanvekilliği seçimi, 30 meclis üyesinin kullandığı oylarla belirlendi.

Yalova Belediye Başkanvekili seçiminin vatandaşa açık bir salonda yapılması, birçok il başkanının ve gazetecinin Meclis Toplantısını ayakta takip etmesine neden olurken, güvenlik açısından hiç bir tedbirin alınmaması ise dikkat çeken hususların başında geldi.

Yalova Belediye Başkanvekili seçimi öncesi AK Parti ve CHP Grup Başkanları’nın sağlıklı bir şekilde seçimin bir an önce yapılması için sarf ettikleri çaba alkışlanmaya değerdi.

Üç turda da Cumhur İttifakı adayı Mustafa Tutuk’un aldığı 17 Oy ve Millet İttifakı adayı Yavuz Bingöl’ün aldığı 13 oy sonucunda, Yalova Belediye Başkanvekilliğine seçilen Mustafa Tutuk’un yaptığı kısa ve kucaklayıcı konuşma, salonu dolduranlar tarafından alkış aldı.

Yalova Belediye Başkanvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı’nı oluşturun; AK Parti ve MHP’li Yalova Belediye Meclis Üyelerinin fire vermemeleri dikkat çekerken, Cumhur İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Partili Yalova Belediye Meclis Üyelerinin ortaklıklarını sürdürdükleri görüldü.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerince, Yalova Belediyesi’nde ki yolsuzluk araştırılmaya devam ederken, resmi olmayan bilgilere göre, vurgunun 27 Milyon TL’lik bir rakama ulaştığı iddiaları kentin sokaklarında konuşuluyor. Geriye dönük yapılacak denetlemelerle, bu rakamın 100 milyon TL’yi aşması da beklenen iddialar arasında…