Son 15 gündür, Yalova Belediyesi’nde yaşanan ‘‘Zimmet ve resmi evrakta sahtecilik’’ yolsuzluk haberleriyle Yalova gerek yerel, gerek yaygın basında olumsuz bir şekilde gündeme geldi.

Ufak bir yer sarsıntısı ile ‘Çınar Çukuru’ olarak adlandırılan fay hattıyla da, 1999 Marmara Depremi sonrası sürekli gündeme gelen Yalova, geçen hafta da, 50 civarında hayat kadının yakalanmasıyla bir defa daha ülke gündeminde yer buldu.

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de yaptığı konuşmada, Yalova Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluğu Türkiye’nin gündemine bir defa daha getirdi.

Yalova Belediye Başkanlığı koltuğunda oturabilen, yaşanan olumsuzluklar karşısında, istifa etmeyi düşünmeyen, yaşanan yolsuzluğu sadece Yalova Belediyesi Muhasebesinde görevli Reşat Ergin’e yükleyen Vefasız Salman, ‘‘Zimmet ve Resmi Evrakta Sahtecilik’’ suçundan tutuklu bulunun Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’i Bursa’da yatmakta olduğu cezaevinde ziyaret etmeyi de hiç ihmal etmeyerek, bir defa daha yaygın basının gündemine olumsuz bir şekilde yansıttı.  

Yaşadığımız, cennet diye nitelendirdiğimiz Yalova’da; trafik, altı yapı, kentsel dönüşüm, göç, çevre kirliliği gibi sorunların ortadan kaldırılması noktasında bir adım ilerleme kaydedilmemesi bu kentin seçilmiş ve atanmışları için büyük bir eksiklik olarak değerlendirilirken, Yalova’nın ülke gündemine olumsuzluklarla gelmesi bu kenti sevenleri oldukça üzüyor. 

Ülkemiz, Suriye ile savaş halindeyken, Dünya’da corona virüsü nedeniyle toplu ölümler olurken, ekonomide yaşanan kriz vatandaşa olumsuz yansırken, hayat pahalılığı ve zaruri ihtiyaçların temininde halkımız zorluklar yaşarken, geleceğe güvenle ne kadar bakabilir ki bu toplum?

Hafta sonu yüzümüzü, Yalovaspor ve Galatasaray güldürdü

Bu hafta sonu, bu kadar çok olumsuzluk karşısında gülebiliyorsak, umutlarımızı yarınlara taşıyabiliyorsak, 1.’si Yalovaspor’un BAL Lig’i 10. Grupta aldığı sonuçlardan sonra liderlik koltuğuna oturması, 2.’si ise, benim ve Yalova’da sarı-kırmızı renklere gönül veren Galatasaraylıların, 21 yıl sonra Fenerbahçe’yi kendi sahasında ve seyircisi önünde 3-1 mağlup etmesi oldu.  

Yalova’da yaşayan her vatandaşımızın, huzurlu, mutlu, bereketli günler geçirmeye hakkı vardır. Kentin huzuruna, vatandaşın hakkını gasp edecek eylemler içeresinde olmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Huzursuzluk veren, haksızlık edenlerin bu kentte yeri olmadığı düşüncesindeyim. Yalova’ya hayat veren, kent insanını ortak duygularda birleştiren, mutlu eden, gurur yaşatan her sosyal sorumluluk projelerine ise imkanlar dahilinde hep beraber destek olalım.

Cennetten bir köşe Yalova, doğru ve güzel insanların hak ederek yaşadıkları bir kent olsun…