24 Aralık 2021 Cuma günü yapılacak olan 6. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulda, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kuruluna, Yalova Gazeteciler Cemiyet Başkan sıfatı ile adayım.

Yalova’da, kent yönetiminde en etkin kurumların başında olan bürokratlar başta olmak üzere; belediye başkanları, siyasi partiler, STK’lar, sendikalar, muhtarlar, meslek odaları, akademik meslek temsilcileri, noterler, Üniversite ve Baro yönetimlerinin belirlediği Yalova Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu seçimlerine sayılı günler kaldı. 

2019’un Ekim ayında yapılan 5. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulda, Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatı 2 yıllığına için seçildim.

Pandemi başta olmak üzere, ekonomide yaşanan sıkıntılara rağmen Yalova’ya verdiğimiz hizmetler her zaman takdir edildiği gördüm.

3 yıllığına, 13 kişinin seçileceği Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği için yeterli donanıma sahip, kentin hizmetinde gerçek manada katkı sağlayacağım düşüncesiyle, seçilmişlerin seçileceği, kentin ‘Akil İnsanları’ olarak da adlandıran Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulunda olmak için tüm delegelerin oyunu istiyorum.

Yalova Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyeliğinin, kent için ne kadar büyük önem arz eden bir makam ve o makamlara seçilen isimlerin; bilgi, beceri, tecrübelerinin çok kıymetli olduğu gerçeğini ise tüm Yalova’da yaşayanların bilmesini de ayrıca önemsiyorum.

 ‘İyiyim’ demek...

Bizlere hep ‘NASILSINIZ?’ diye sorulduğunda, pek de doğru olarak cevaplamadığımız ‘İYİYİM’ kelimesi, özellikle son zamanlarda pek de olumlu olarak ağzımızdan çıkan bir kelime olmuyor.

Nerede ve kiminle olursa olsun, kültürümüzün çok güzel bir parçası olan, birbirimize verilen değeri gösteren, ‘NASILSINIZ?’ kelimesine, çoğu kez verilen ‘İYİYİM’ cevabı, aslında günümüzde pek de doğru olmayan bir cevap hepimiz için...

Toplumumuzun %80’nine yakın bir kesimi, döviz kurlarında ki yükselmelerden dolayı %100’lerin üzerinde fakirleşirlerken, genci-yaşlısı, kadını-erkeği böyle bir dönemde nasıl mutlu, huzurlu ve umutlu olabilir..?

Geleceğe olumsuz bakmamıza, hayallerimizin yıkılmasına, şevkimizin kırılmasına sebep olan bu unsurlar, bize nasıl ‘İYİYİM’ dedirtebilir...  

Vatandaşlık bilinci ile bu durumu sağlıklı bir şekilde analiz etmek hepimizin görevi.

Kalın sağlıcakla...