Türkiye Cumhuriyeti 1. Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, iktidarda olduğu 16 yıl boyunca, gerek Milletvekili, gerekse de belediye başkanlığı adaylıklarında yanlış bilgi ve yönlendirmelerle tercihler yaparak, gerçek dava adamı olmayan isimleri milletvekili ve belediye başkanı seçtirerek, Yalova’nın hak ettiği hizmetleri alamadığını üzülerek söyleyebilirim.

  24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 1. Başkanlık ve Milletvekilli seçimleri öncesi, 48 milletvekili arasında genç, donanımlı ve Yalova sevdalısı Ahmet Büyükgümüş’ü 1. Sıra Milletvekili, 2. Sıraya ise AK Parti kurulduğundan bu yana hizmetleri bulunan Meliha Akyol’u tercih etti. O kadar aday adayı arasında Yalovlıların hiç tanımadığı Hasan Özçelik ise 3. Sıra Milletvekili adayı olarak çıktı karşımıza.

Yalova’da hiç kimsenin aklından geçmeyen isimlerle mevcutta ki tüm yönetimlere tokat misali gelen bu ilk dokunuştan sonra TBMM’ne seçilen Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile ilk randu başarıyla tamamlayan Erdoğan, Yalova’da AK Parti’nin yeniden yapılanması noktasında tüm yetkiyi de Büyükgümüş’e vermiş oldu.

Türkiye ve Yalova için çok önemli bir değer olan, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, geçtiğimiz günlerde teşkilat içinde düğmeye bastı ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığında yaptığı ilk değişiklikle artık Yalova AK Parti İl Teşkilatı benden sorulur mesajını da tüm kamuoyuna verdi. 

AK Parti Teşkilatlarında 10-15 isim hariç, 16 yıl boyunca hemen hemen her dönem partiden geçinmeyi kendilerine iş ve marifet sayan, rant ve güç zehirlenmesiyle adeta insanlığını unutan, eskimiş ve kirlenmiş birçok ismin ayıklanma zamanın geldiği düşüncesindeyim.

Ahmet Büyükgümüş; genç, donanımlı, becerikli isimlerden oluşturduğu ekibiyle, Yalova’nın en ücra köşesinde ki beldelerden, merkezde ki mahalle yönetimine kadar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde neler olup bitiği bilgisine sahip bir dava adamı olarak göze çarpıyor. Hangi teşkilata, nasıl bir müdahalede bulunacağını çok iyi yapabilecek deneyime sahip, olduğunu, Adalet ve Kalkınma Partisi’ni Yalova’da sil baştan yapılandırma mecburiyeti içerisinde olduğunu hissediyor ve görüyorum. 

Yalova’nın ‘Uzun Adamı’ olarak tanıdığımız Ahmet Büyükgümüş’ün, 31 Mart 2019 yılında yapılacak Mahalli Seçimler öncesi yeni yüz, yeni heyecan, genç, dinamik ve gerçek dava adamlarıyla Yalova’da yıllardır istenen, özlenen bir teşkilatı kuracağı düşüncesindeyim.