TİM yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Asya Kaplanı olarak adlandırılan sivrisinek türünün İstanbul'da belediyelerin uyguladığı bazı ilaçlara karşı bağışıklık kazandığı için o tür ilaçlarla öldürülmesinin güç bir hal aldığı aktarıldı.

Batı Nil ateşi virüsünün taşıyıcısı olan sinek, Usutu virüsü, Chikungunya virüsü, Rift Vadisi humması, Zika virüsü, Dengue humması gibi yaklaşık 50 virüsü bulaştırabiliyor.

Belediye ve Temizlik işleri tedbir alıyor

Haberleri en başından itibaren dikkatle takip ederek her detayı araştıran ve tedbir alan Çiftlikköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, “Çevre Sağlığı alanında kullanılan pek çok insektisit bulunmaktadır ve bunlar içerdikleri etken maddeler ile birbirinden ayrılmaktadır. Şu an için ilaçlama ekiplerimizin kullandığı uçkun ve larvasit ilaçlarımız bağışıklık kazanılan aktif maddeleri değil, farklı grup aktif maddeleri içerdiğinden etkisi en üst seviyededir. Fakat Sivrisinek ile mücadelede sivrisineğin kökünün kazınması mümkün olmadığı için amaç olabildiğince en az seviyeye indirgemektir.” Denildi.

En etkili yöntem; üremeyi engellemek

Ayrıca sivrisinekle mücadeleyi ikiye ayırarak gece ilaçlaması ve üreme alanlarında üremeyi engellemeye yönelik larvasit uygulaması yapan TİM ekipleri, etkili olan yöntemin üremeyi engellemek olduğunu belirtti. Vatandaşları, oluşacak sivrisinek problemlerinde 444 89 12 numaralı belediye ihbar hattını arayarak kayıt açtırabilecekleri konusunda bilgilendiren TİM yetkilileri, şikayetlere hızlıca dönüş yapacaklarını ve bölgede detaylı tarama yaparak yakında olan ve gözden kaçan üreme noktasını tespit edip sorunu kaynağında çözebileceklerini kaydettiler.