Bundan yaklaşık olarak 10 yıl önce Yalova İmam Hatip Lisesi’ne, edebiyat dünyasının çok ünlü yazarlarını; öğrenci, idareci, öğretmenlerle buluşturmayı kendisine bir misyon gören, ‘öğretmenlik’ mesleğine candan ve gönülden aşık, yıl içinde sayısız organizasyonlar yaparak, Yalova İmam Hatip Lisesi’nin adını her platformda duyuran Edebiyat Öğretmeni Türkan Ayyıldız, kısa bir ayrılığın ardından yine o eski günlerine geri döndü.

Ayyıldız, öğrencilerine edebiyat dersi verirken, iz bırakacak organizasyonlarla da adeta ‘Bıraktığım yerden’ dercesine, büyük bir istek ve arzuyla ‘Yazarlık Akademisi’ açılış programıyla bir daha ‘Ben buradayım.’ dedirtti. Ayyıldız, ‘Yazarlık Akademisi’ programının ilk konuğu olan Yazar/Mühendis Fahri Tuna’yı, Yalova İmam Hatip Lisesi’ndeki ilk etkinlikle; okul idarecileri, öğretmenleri, edebiyata yatkın 21 öğrenci iye buluşturarak onore etti.

‘Yazarlık Akademisi’ programının açılışını yapan Yazar/Mühendis Fahri Tuna’nın ise samimi duruşu, bilgisi ve sıcakkanlı kişiliği, kendisine hayran bıraktırdı. Bir edebiyatçıda olması gerekenleri, müthiş anlatımıyla başta 21 öğrenci olmak üzere salonda bulunan 7’den 70’e herkese anlatan Yazar/Mühendis Fahri Tuna, bu etkinlikle kendisini dinleyen öğrencilerin kalplerine dokunarak Yalova’dan ayrıldı. Yalova İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Türkan Ayyıldız’ın elini taşın altına koyması, okul idareci ve öğretmenlerin desteği ile açılışı gerçekleştirilen ‘Yazarlık Akademisi’ 21 öğrencinin üzerinde önemli bir iz bırakacak. Tebrikler Türkan Hocam... Yolun hep aydınlık olsun...