Konuyla ilgili konuşan Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu ‘’Bu toplantıyı gerçekleştirme amacımız teknik konularda bilgisi olan arkadaşlarla görüş alışverişinde bulunmak ve fikir alışverişinde bulunup itiraz edilmesi gereken noktalarda itirazlarda bulunmak. Yoksa yapılan bu plan kabul edilmiş olunacak. Planla ilgili benim düşüncemde nüfus yoğunluğu gözüküyor. Bu nüfus yoğunluğu 2035 yılına kadar yapılmış. 35 yılı milat gibi kabul edilmiş. 50 bin civarında bir nüfus hesaplanmış ama bunun sonrası düşünülmeden hareket edilmiş. Birdenbire nüfus yüklemesi yapılmış bir plan olarak geldi. Benim şahsi olarak bu duruma itirazım var. Planlar bu şehrin anayasası olacaksa bu konuda herkesin dikkatini çekmek istiyoruz’’ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen toplantıda önemli konulara değinen TEMA Yalova Şube Başkanı Faruk Tezcan, planın tam bir fiyasko olduğunu, Yalova’nın artık bir sanayi şehri olma yolunda ilerlediğini, mevcut sanayi olarak kalınmasında bir sakınca olmadığını, fakat ihtiyaç duyulduğunda planlamada belirtilen tarım alanlarının sanayiye tekrar açılabilecek olan maddesinin kabul edilemez olduğunu dile getirerek,planda Altınova,Çiftlikköy ve Armutlu’nun görebileceği zararlar konularınada değindi. Bu plana onay vermediklerini, gerekli itirazlarda bulunacaklarını belirtti.

Toplantıya, Mimarlar OdasıYalova Şube Temsilcisi Cevathan Yiğittürk, Şehir Plancısı Ergüder Falay ve Tema Vakfı Yalova Şube Başkanı Faruk Tezcan, Şehir Plancısı Mehmet Gürel katılım gösterdi.

Haber/Foto: Elif Tuzlacıoğlu