Yalova Valiliği Açık Kapı Şube Müdürü Mehmet Aygün yaptığı açıklamada kamuda eski bilindik hizmetlerin vatandaşları memnun etmediğinden bahsetti. Devletin bu beklentileri karşılamak için yeni arayışlara girmesi ve çözüm olarak Açık Kapı projesini hizmete sunması konuşuldu. 

Proje hakkında genel bilgilendirme yapılırken başvuruların nasıl yapıldığı, Yalova’nın bu projede hangi noktada olduğu anlatıldı.

Aygün, ‘’Açık kapı uygulaması dijital kamu hizmetidir’’

Yapılan sunumda Mehmet Aygün; “Kamusal mal ve hizmetlerin internet ve bilgisayar yoluyla verilmesi e-devlet uygulamalarını ortaya çıkarmıştır. E-devlet kamunun sunduğu mal ve hizmetlerin hızın etkinliğini ve verimliliğini arttırdı. Artık vatandaşlarımızın evde oturduğu yerden bilet aldığı bir dünyada, kamu hizmetlerini bizzat kamu programlarına girerek alması düşünülemez. Açık kapı uygulaması da bu gelişmelerle birlikte vatandaş beklentilerine paralel olarak ortaya çıkmış dijital bir kamu hizmetidir.

Aygün,  ‘’Açık Kapı Projesi, 2017 Yılında Hayata Geçirildi’’

Proje, İçişleri Bakanlığınca 2017 yılında hayata geçirildi. İçişleri bakanlığınca vatandaşlarımıza hızlı, etkin ve etkili bir hizmet sunmak, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak öneri, talep ve şikayetlerini içeren başvurularını en kısa sürede sonuçlandırmak, kamu hizmetlerinin sunumunda memnuniyeti ve devletle vatandaşlarımız arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmak amaçları ile oluşturuldu.

Aygün, ‘’Açık Kapı Projesine Yapılan Başvuruların %99.6’sına Dönüş Oldu’’ 

Açık Kapı birimlerince yüz yüze, web sitesi yada mobil uygulama üzerinden alınan başvurular elektronik sisteme kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirilmektedir. Başvuruya müteakip vatandaşımızın iletişim hattına Başvuru Takip Numarası ve Başvuru takip linki anında mesaj olarak düşmekte ve sürecin her aşaması takip edilebilmektedir. Başvurular 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılmaktadır. İnceleme/araştırma yapılması veya karar alınması gereken durumlarda 7 iş günü içerisinde ara cevap verilerek en geç 30 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Vatandaş sürecin her aşamasını, herhangi bir kuruma gitmeksizin başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla Açık Kapı uygulaması üzerinden takip edebilmektedir.

Açık Kapı doğrultusunda Yalova valiliği ve 5 ilçe kaymakamlığı bünyesinde Açık Kapı birimleri oluşturularak personel görevlendirilmesi yapılmıştır. Görevli personellerin gerekli eğitimler alarak uzmanlaşmaları sağlanmıştır. Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü Valilik Binası zemin katında Büro, Banko ve Görüşme Odalarında müdür ve personellerle hizmet sunmaktadır.’’ şeklinde açıklama yaptı.

Erol, ‘’Açık Kapı projesinin İşe Yaradığını Görüyoruz’’ 

Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar Hastanede eşek operasyonu: Gözlerine inanamadılar

Sunum sonrasında Vali Erol basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Proje öncesi ve sonrası için yapılan karşılaştırmada Vali Erol “Vatandaş kapı aramasın, geldiği ilk noktada derdini anlatabilsin. İşe yaradığını görüyoruz.” Dedi.