Altınova Belediyesi tarafından; ilçe merkezi, tersane bölgesi ve YAKAB (Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği) Alanında sokak hayvanları için oluşturulan özel alanlarda yem dağıtma çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Bayram süresince de hayvanları besleyen ekipler, “Vatandaşlarımızın gözü arkada kalmasın. Can dostlarımız bize emanet” dediler.

Özel yemlikler yapıldı

Salgın süresince de sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların yapıldığını ifade eden Altınova Belediye Veterinerlik Hizmetleri sorumlusu Melih Soyçiçek, “Sokaktaki dostlarımız için yeni kulübeler oluşturduk, ilçemiz genelinde çeşitli bölgelere özel yemlikler yaptık. Sokaktaki dostlarımız için ekiplerimiz görev başında. Belirlediğimiz beslenme noktalarına periyodik olarak mama ve su bırakıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Vatandaşlara çağrı

Soğuk havalarda sokak hayvanlarını da unutmadıklarını ifade eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Can dostlarımız için oluşturduğumuz çeşitli noktalarda mama ve su sağlıyoruz. Ekiplerimiz sokaktaki hayvanların aç kalmaması için düzenli olarak yemleme çalışması gerçekleştiriyor. Vatandaşlarımızın da sokak hayvanları için uygun yerlere yiyecek ve içecek bırakmalarını rica ediyorum. Bu zor hava şartlarında dostlarımızı yalnız bırakmayalım” diye konuştu.