Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gülüm Özçelik’in moderatörlüğünde gerçekleşen konferans, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlyas Arslan’ın açılış konuşması ile başladı.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Çiçek Özgür’ün “AB Geçici Koruma Yönergesi ve Türk Hukukunda Geçici Korumanın Sona Ermesi” üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Katılımcıların dikkatle takip ettiği etkinlik Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ömür Karaağaç’ın Uluslararası koruma ve geçici koruma statüsü sahiplerinin Türk vatandaşlığını kazanmaları konusunda sunumu ile devam etti.

Sonrasında UNHCR Ankara Saha Ofisi Müdürü Akif Atlı “İltica ve Uyum” konulu sunumunda ülkemizdeki mülteci sorunu üzerine görüşlerini istatistiklerle paylaştı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öğrenciler ele alınan konulara yönelik değerli katılımcılara sorular yönelttiler. Avrupa Entegrasyonu ve Göç Konferansı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.