AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin İshak, Yürüyen Köşk’te basın mensupları ile bir araya geldi. Yalova’da yapılacak olan Millet Bahçesi arazisinin tartışıldığı günlerde konuya açıklık getiren Başkan Bağatar, “Konuyu speküle ediyorlar. Yalova insanının aklıyla dalga geçmeye çalışıyorlar” şeklinde konuşarak, Millet Bahçesi arazisinin Yürüyen Köşk arazisi ile bir ilgisi olmadığının altını çizdi.

Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat, Revizyon Gazetesi Genel Yayın Müdürü Hakan Korkmaz, Anadolu Ajansı Yalova İl Temsilcisi Sıtkı Yıldız, Etik Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nevzat Samancı, 4 Mevsim Dergisi İmtiyaz Sahibi Aydın Mert ilk gün Bağatar’ın misafirleri oldular.

Basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar basın mensuplarının sorduğu birçok soruya içtenlikle cevap verdi.

“Konuyu speküle ediyorlar. Millet Bahçesi bizim seçim vaatlerimizde vardı, Vefa Salman’ın vaatlerinde de vardı. Biz Millet Bahçesi dedik, onlar park demişler. Köprülü kavşağın karşısında 113 dönüm arazi. Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü tarafından bitki yetiştirmek için tahsis edilmiş bir yer. Uzun zamandır oradan geliyorum geçiyorum, siz de görüyorsunuzdur, orası müthiş kullanılan dolu dolu bir yer değil. Belli kısımlarına bir şeyler ekmişler arazinin büyük bir çoğunluğu da boştu. Yapılan Millet Bahçesi de yeşil alanı ve üzerindeki bitki örtüsünü muhafaza ederek onları başka yere nakledecekler veya araştırma enstitüsünün içinde muhafaza edecekler.

Köşkle veya enstitü ile hiçbir bağlantısı yok. Siz de gördünüz tamamen yanıltmaca. Buradaki arazi ile Millet Bahçesi arazisi arasında hiçbir bağlantı yok. Ama konuları çarpıtıyorlar. Yalova insanının aklıyla dalga geçmeye çalışıyorlar. Burası iki adım bir yer. Bugün çocuğa sorsanız köşkün nerede olduğunu bilir, bizim bahsettiğimiz Millet Bahçesi’nin nerede olduğunu bilir. Aradan ana yol geçiyor. Arada siteler var, Adliye var. Orasıyla buranın fiziki olarak da bir bağlantısı yok. Ama gel gelenim konuyu speküle ediyorlar” ifadesinde bulundu.

Bağatar, “Yer olarak çok doğru”

Başkan Bağatar, “Bence doğru bir proje. Yer olarak ta çok doğru. Neden diyeceksiniz, Çiftlikköy bizim en büyük ilçemiz, aynı zamanda Yalova’ya bitişik. Yapacağımız Millet Bahçesi de hem Çiftlikköy halkı, yazlıkçılar hem de Yalova Merkez faydalanacak ve ulaşım olarak bisiklet mesafesinde. Çok rahat ulaşabileceğiniz yerde” açıklaması yaptı.

Haber: Abdullah Bozkurt