Geçtiğimiz aylarda yenilenmesi için yıkımı gerçekleştirilen Yalova Lisesi ile ilgili olarak yapılan görüşmede, yeni lise yapımı çalışmaları ile ilgili olarak zemin etüdü faaliyetlerine başlandığı ve en kısa sürede proje onayı yapılarak inşaat yapım ihalesi aşamasına geçileceği konuşuldu.

Başkan Muğlim Bağatar, Dernek ve Vakıf yöneticilerine yapılan ziyarette; ‘’Yalova Lisesi’nin isminin değiştirilmesi söz konusu değildir. Yalova için son derece tarihi öneme sahip Yalova Lisesi’nin hem isminin, hem de kendisinin yaşatılması için büyük bir gayret içerisindeyiz.

Bağatar, ‘’Yanlış bilgilere kulak asmayın’’

Bağatar, ‘’Zaman zaman kamuoyunun yanlış bilgilendirmek maksadıyla Yalova Lisesi hakkında asılsız haberler yapılmaktadır. Bunların hiçbiri, gerçeği yansıtmamaktadır. İnşallah en kısa sürede Yalova Lisesi’nin tarihi değerine yakışır bir proje ile okulumuzu yeniden inşa edeceğiz.’’

Bağatar, ‘’Yalova Lisesi’nin temelini beraber atacağız’’

‘’Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli görüşmeler yapıldı. Şu an sahada zemin etüt çalışmaları yapılmaktadır. Bir sonraki aşama ise yerine uygun proje belirlenerek, inşaat ihalesi yapılacak ve Yalovalı hemşerilerimizle birlikte hep beraber okulumuzun temelini atacağız.’’

Bağatar, ‘’Yalova Lisesi’ne yakışır projeyi uygulayacağız’’

‘’Ben de Yalova Lisesi mezunuyum.’’ Şeklinde konuya hassasiyetle yaklaştığını söyleyen Başkan Bağatar, ‘’Hemşerilerimizin içi rahat olsun. Yalova halkının memnun olmayacağı hiçbir şeyin yapılmasına izin vermeyiz. İlimizin ismine yakışır şekilde, en güzel projeyi tespit edip, hep birlikte Yalova Lisesi’ni inşa edeceğiz ve eski güzel günlerine kavuşturacağız.’’ Dedi.