Limak Butik Otel Büyük Salonunda yapılan ve yaklaşık 1 saat süren programda, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat sordu, 2018 yılından bu yana AK Parti Yalova İl Başkanlığı görevinde bulunan Muğlim Bağatar cevapladı

Güleç’ten ‘Komplo’ Olduğu İddiası

Başkan Bağatar’a sorulan yaklaşık 10 civarındaki sorudan en can alıcıları; ‘Yalova Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden, İç İşleri Bakanlığınca kararıyla alınan ve 2 yıla yakın tutuklu yargılanan Halit Güleç’in, geçtiğimiz günlerde bir sosyal medya platformunda, yaşananların kendisine yönelik ‘komplo’ olduğu’ iddiası soruldu.

Ayrıca, Güleç’in, ‘Bize bu komployu kuran siyasilerden hesap soracağız’ şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorularına Başkan Bağatar’ın tepkisi sert oldu.

Cumhuriyet savcılarını harekete geçirmesi beklenen resmi evrakta sahtekârlık suçunun aşikâr olarak işlendiğini gösteren kanıtları, TV Yalova YouTube kanal izleyicilerine sunulması ile Halit Güleç ile Vefa Salman hakkında yeni soruşturmaların açılması da söz konusu olabilecek.  

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘AK Parti Yalova İl Başkanı emniyet ile ortak çalışıyor’ şeklindeki sözlerine ise Bağatar, ‘Bunlar neden benimle uğraşıyorlar, bilmiyorum’ şeklinde yorumda bulundu.  

Polat, Başkan Bağatar’a 10 Civarında Soru Sordu

Ülke ve yerelden başkan Bağatar’a şu sorular yöneltildi;  ‘’Türkiye’nin en önemli gündemi genel ve cumhurbaşkanlığı seçimi, Yalova’da seçim çalışmalarına başladınız mı?’, ‘ekonomide yaşanan hayat pahalılığı, sahada size yansıyor mu?’, ‘ak parti Yalova il teşkilatında geçimsizlik olduğu şeklinde fısıltılarını siz nasıl yorumluyorsunuz?’, ‘Yalova devlet hastanesi ne zaman hizmete açılacak?’, ‘Kazımiye’de ki TOKİ konutlarına ne zaman başlanacak?’, ‘Bağlarbaşı Mahallesinde ki kentsel dönüşüm için ilk kazma ne zaman vurulacak?’, ‘parti çalışmaları sırasında sizi en çok güldüren bir anınızı bize anlatır mısınız?’, ‘Kütüphane, Yalova gençliği için büyük bir ihtiyaç. Bu önemli sorunun çözümü için bir girişiminiz var mı?’, ‘Yalova Valilik Hizmet Binasına ne zaman ve nerede başlanacak?’, ‘Muğlim Bağatar 2023 yılında yapılacak genel seçimlerde, Yalova’dan milletvekili aday adayı olacak mı?’

Bağatar, ‘’Biz, Hiçbir Zaman Tehditlere Aldırmayız’’

Programa getirdiği sarı zarflar içinde imar rantını gösteren belgeyi kamuoyu ile paylaşan Bağatar, “Eğer bize yönelik söylediyse veya söylüyorsa, boşuna zaman kaybetmesin. Hesap sorması gereken yerler başka yerler. Söylediğim gibi bizler, Sayın Cumhurbaşkanımızın tedrisatından geçmiş il başkanlarıyız. Benim Cumhurbaşkanım bugün bir FETÖ, PKK, gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Biz, burada hiçbir zaman tehditlere aldırmayız. Yapmamız gereken ne varsa onu yaparız. Haksızlığa uğradıklarını iddia ediyorlar ama konu yargıda olduğu için biz çok fazla konuşmuyoruz.

Bağatar, ‘’Davanın Gidişatı Etkilenmesin Diye, Çok Fazla Konuşmadık’’

Dikkat ettiyseniz aşağı yukarı bu süreç 2 yıldır devam ediyor. Bu 2 yıl içerisinde, davanın gidişatı etkilenmesin diye biz çok fazla konuşmadık, sadece izliyoruz. Ama dönem dönem çıkıyorlar, işte şöyle oldu böyle oldu, bu bir haksızlıktır falan, ama mecliste hiçbir zaman kendilerine sorulan sorulara cevap vermiyorlar.

Bağatar, ‘’İmar Uygulaması Yapılan Bir Arsa, Bir Meclis Üyesine Nedensiz Bağışlanıyor’’

Yalova Belediyesi halka hizmetini artırıyor Yalova Belediyesi halka hizmetini artırıyor

Mesela, bir arsa bağışından bahsedilmişti. CHP’li bir belediye meclis üyesine hibe bir arsa veriliyor. Bu arsa son derece kıymetli. Birkaç milyonluk arsa ve nasıl olduysa satışla değil, de bağış yoluyla veriyorlar. Ve aynı arsa, dönüp dolaşıyor şu anda Halit Güleç’in üstünde olduğunu söylüyorlar. Ne tesadüftür ki bu arsanın imar uygulamalarına baktığımızda da, çevredeki parsellerde imar uygulaması 0,30, 0,40 iken bu arsada imar uygulamasının 1 ve 1’in üzerinde olduğu konuşuluyor. Bu ne demek? 3, 4 kat fazla rant sağlanmış demek. Nasıl oluyor da, belediyede imar uygulaması yapılan bir arsa, önce bir meclis üyesine nedensiz bağışlanıyor. Yalova’da 300.000 kişinin yaşamasına rağmen, dönüp dolaşıp imar işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısının üzerinde böyle bir arsa çıkıyor. Çıksın desin ki ‘benim böyle bir arsam yok’.

Bağatar, ‘’Belediye’nin 150 milyon TL Üzerinde Zararı var’’

Şimdi bu mahkemeler sonucunda belli olacaktır. Kâğıt üzerinde o tarihte kaybolan para 23 milyon lira. Bilirkişilerin tespitlerine göre, ihalelerde hiç kırım yapılmaması, yapılan tefrik uygulamaları yani vatandaşların belediyeden paralarını alamadıkları için dolaylı yönden paralarını tahsil etmesi, belediyenin uğradığı zararı, uzman kişiler söylüyor.

150 milyon liranın üzerinde belediyenin bir zararı var.  Yani demek oluyor ki bu paralar kayıp. Baktığınızda ihale yapmışlar, ‘biz her şeyi kılıfına uydurduk’ diyorlar ama bu böyle değil.

Mustafa Tutuk, Yalova Belediye Başkan Vekili seçildikten sonra, 100 milyon tutarında ihale yaptıysa, ihaledeki paraların düzenli ödenmesi neticesinde giren insanların yapmış olduğu ihale kırımlarıyla 100 milyonluk iş, ortalama 53, 54 milyon liraya aşağıya iniyor’. %45 civarında bir indirim oluyor ihalede. Bu para Yalovalı hemşerileriniz cebinde kalıyor. Yalova Belediyesi kasasında kalıyor. Önceki dönem de 100 milyon liraya bir ihale yapıyorlar. Vatandaşların her şeyi anlaşmalı, 99 milyon 900 bin liraya birileri gelip alıyor ihaleyi. Paralar ödenmediği içinde kimse girmiyor, yabancılar giriyor, bir sürü sıkıntı olmuş.

Bağatar,  ‘’Güleç, Paralar Nerede?’’

Geçen gün izledim ve çok güldüm. Videolar çekmişler, ‘bu bir iftira, komplo’ diyor. Gösterdiler videoyu, son derece komik bir kurgu. Arkada slow müzik çalıyor, işte biz Yalovalıyız. Şurada doğduk, büyüdük, bizi biliyorlar falan. Ama ortada bazı gerçekler var. Tamam hepimiz birbirimizi tanıyoruz ama paralar nerede?

Bağatar, ‘’Ben de Yalovalıyım, Sultan Ahmet’de Turist Değilim’’

Şu an Yalova Belediyesinde bir tane haciz işlemi yok. Bir tane ödenmemiş fatura yok. Bir tane esnafın alacağı yok. Personelin alacağı yok. Bir de ondan ziyade, biz konuşmuyoruz ama yanlış anlaşılmasın. Ben de Yalovalıyım, Sultan Ahmet de turist değilim. Neyin, ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Birçok şeyi konuşmamamız nezaketimizden kaynaklanıyor. Mahkeme devam ettiği için çokta fazla üzerine gitmeyelim, şu anda Yalova Belediyesi emin ellerde diyorum.”  Şeklinde önemli açıklamada bulundu.

Tüm sorulara içtenlikle cevap veren AK Parti Yalova il başkanı Muğlim Bağatar ile yapılan programın tamamı, Berda Medya Grup bünyesinde yayınlanan TV Yalova YouTube kanalından izlene bilinecek.