Kalabalık bir taraftar topluluğu ile Cumhuriyet Halk Parti binasına gelen Başkan Salman, Cumhuriyet Halk Parti binasında Adaylık başvurusunda bulundu. Başkan Salman: “Bizim yaptığımız hizmetler ortadadır, vatandaşın takdiri de bu yönde bize yansımıştır. Biz de ekibimizle, ailemizle beraber karar aldık, bunu da halka danıştık. Halktan gelen teveccüh de bu yöndeydi. Sizlerin de beni yalnız bırakmayarak, desteğiyle başvurumu yapıyorum” dedi.

    Başkan Salman, basın mensubunun soru sorma ricasını geri çevirmedi. Basın mensubunun: “Normalde partide olan bir gerginliği basın olarak biliyoruz, bizler de sayfalarımızda yer verdik, sizi ihraç istemi ile gösterdiler. Siz, Belediye Başkanı olarak Ankara ‘ya başvuru yapma şansı olan birisiniz. Neden buraya yaptınız başvuruyu?”sorusuna Başkan Salman: “Onu kim nasıl algılar yorumlar, onu Yalova halkının yorumuna bırakıyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben bu partinin öz evladıyım. Partide İl Yöneticiliği, İlçe Yöneticiliği, Disiplin Kurulu Üyeliği yaptım. Partim adına beş sene belediye meclis üyeliği görevinde bulundum. Benim o dönemdeki belediye başkanı ile kişisel bir husumetim olmamasına rağmen, hakaret davası açtı bana. Mahkemede ifade verdim. Sayın Barbaros Binicioğlu karşılıklı hakaret olduğu iddiası ile dava açtı. Parti için mahkeme kapılarında mücadele etmiş bir adamım. Parti kimsenin tapulu malı değil. Ben tecrübeli bir siyasetçiyim. Kişiler ile husumetim, davam olamaz. Sonuçta Yalova’yı tercih etmemin sebebi de; ben Yalova Belediye Başkanıyım, Yalova Belediye Başkanlığına bir daha adayım. Onun için de benim başvuracağım yer, doğru adres Yalova Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Benim için asla ve asla vazgeçilmez, avladım gibi olan Yalova için sonuna kadar hizmet etmeye hazırım. Bir gün bu mesleği bırakacağım; ama sağlığım izin verdikçe partimde başka görevlerde de hizmet edeceğim. Partim, bana 2004’te aday ol dedi; olmadım. 2009’da ol dedi; olmadım. Kendimi hazır hissetmiyordum. Kendimin kazanacağıma inancım olması lazımdı. 2014’te benim kazanacağıma inancım tamdı. O gün nasıl bir inanç varsa, şimdi daha da fazla o inanca sahibim” şeklinde yanıtladı.

    Başkan Salman, CHP parti binası önünde, kendisine destek olmaya gelen halka, kazanacağına dair olan inancını anlattı. Gelenlere teşekkür etti, halkın hayırlı olsun dilekleri ile binadan ayrıldı.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter